Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

VIDEO- O Tariq Ali προτείνει ΣΥΡΙΖΑ, έξοδο απο το ευρώ και την ΕΕ - Μια διάψευση και ορισμένες επισημάνσεις

Την Δευτέρα το βράδυ το αμφιθέατρο της Νομικής στη Θεσσαλονίκη γέμισε από κόσμο που περίμενε να ακούσει τον Tariq Ali που ήταν προσκεκλημένος του φεστιβάλ "Αναιρέσεις" που διοργανώνει η νεολαία του ΝΑΡ.
Προερχόμενος από...


την αριστερά, γνωστός για τους αγώνες του ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Βιετνάμ και με προσωπικές σχέσεις με γνωστούς ηγέτες όπως ο Ούγο Τσάβες, ο Ταρίκ Αλί αποτελούσε πόλο έλξης για τους αριστερούς που επηρασμένοι από το θέμα της εκδήλωσης που ήταν "Η Εποχή των άκρων είναι εδώ- Έφτασε η ώρα των επαναστάσεων;" πήγε να τον ακούσει.
Ο Ταρίκ Αλί έκανε μια ομιλία που κατά την άποψή μου ήταν αχταρμάς και δεν είχε καμιά σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.
Αφιέρωσε το μισό χρόνο της ομιλίας του στην Βενεζουέλα και σε μικρές ιστορίες στις οποίες υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας. Έδειξε ότι γνωρίζει αρκετά για τη χώρα αυτή αλλά φανέρωσε την παντελή του άγνοια για τη χώρα μας και την κίνητικότητα που επικρατεί στη πολιτική ζωή.

Ο ομιλητής, όντας άσχετος με το τι ακριβώς πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι προτάσσει ως πολιτικό του στόχο και τι θα παλέψει ως αυριανή κυβέρνηση, πρότεινε να τον στηρίξουν οι αριστεροί με την ψήφο του ώστε να προκύψει μια αριστερή κυβέρνηση.
Υποστηρίζει ο Ταρίκ Αλί ότι κατά την άποψή του δε μπορεί να γίνει αντικαπιταλιστική ανατροπή, δε μπορεί να γίνει επανάσταση και ως εκ τούτου μόνο με κοινοβουλευτικό τρόπο μπορούν να γίνουν οι όποιες αλλαγές. 

Βέβαια, προηγουμένως τόνισε ότι είναι άκρως αναγκαίο για τη χώρα και για το λαό της να φύγει απο το ευρώ και την ΕΕ, να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να κόψει δικό της νόμισμα αποκτώντας δική της, αυτόνομη νομισματική πολιτική. Το αυτονόητο ερώτημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα ο ίδιος προτάσσει ως πολιτικούς στόχους δεν το απάντησε αφού έδειξε να θεωρεί ότι αν γίνει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων τότε θα συμβεί κάτι επαναστατικό στη χώρα μας.

Βέβαια, το ανέκδοτο που θα προκύψει στις 18 Ιουνίου με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και με συγκυβερνήτες τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως θα είναι άκρως επαναστατικό...

Πήγα στην εκδήλωση με αυξημένες προσδοκίες. Περίμενα να ακούσω πράγματα από τον ομιλητή που έχει μια πλούσια εμπειρία από αγώνες και έχει επισκεφθεί όλον τον κόσμο και γνωρίζει παγκόσμιες προσωπικότητες. Απογοητεύτηκα. Αντίκρυσα έναν καλοστεκούμενο παππού που περισσότερο μοιάζει να διηγείται τις εμπειρίες της ενδιαφέρουσσας ζωής του στα παιδιά του και τα εγγόνια του.
Είδα έναν αυτάρεσκο ίσως και αλλαζονικό ομιλητή που με άκομψο τρόπο "δέχονταν" τις ερωτήσεις από το κοινό. Ακόμα και η στάση του σώματος καθ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του είναι ενδεικτική.

Φιλότιμη ήταν η προσπάθεια του Κ. Γούση να σώσει την παρτίδα στο τέλος της εκδήλωσης που είπε ότι ο χώρος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει το άνοιγμα ακόμα και σε διαφορετικές φωνές. Ο Γούσης υπερτόνισε το παρελθόν του ομιλητή για να δείξει σε όλους εμάς ότι ...μπορεί να λέει ό,τι θέλει, μην τον παρεξηγείτε.

Δεν τον παρεξηγούμε Κώστα. Άλλοι τον παρεξηγούν και τον ακούν μονοσήμαντα. Πήραν τα μυαλά τους αέρα και άρχισαν να βομβαρδίζουν το διαδίκτυο ότι ο Ταρίκ Αλί προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ...
Για το ευρώ και την ΕΕ κάνουν σα να μην άκουσαν οι δύστυχοι.















Φωτογραφίες από την εκδήλωση










2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να χαρακτηρίζεις τον Ταρίκ Αλί "παππού" και τους συναγωνιστές σου "δύστυχους" είναι θλιβερό. Κρίμα. Τα δακρυγόνα πάλι μαζί θα τα φάμε. Εκτός κι αν έχεις αποφασίσει να μεταφερθείς στην ασφάλεια της "λαϊκής εξουσίας"...

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Ταρίκ Αλί έλεγε αυτά που θέλαμε και με τον τρόπο που θέλαμε θα τον αποθεώναμε! Τώρα τον απαξιώνουμε ως "παπού" που λιγο-πολύ τα έχει ψιλοχαμένα και που "δεν τον παρεξηγούμε". Κρίμα γιατί αυτό δείχνει ότι ποτέ δεν ακούμε αυτό που πραγματικά έχει να πει ο άλλος. Απλώς βαθμολογούμε την αποψή του με τον βαθμό συμφωνίας με τη την δική μας...