Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Νέες παραιτήσεις από το κόμμα Τζήμερου - "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ"

Δεκτές έγιναν από το Θάνο Τζήμερο οι παραιτήσεις του αντιπροέδρου της «Δημιουργίας Ξανά», Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, και πέντε μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, Βασίλη Δρακονταειδή, Ειρήνης Σφακιανάκη, Τάσου Τσάμη, Θεόδωρου Πολυζωϊδη και Ευτυχίας Γιαννούλη, οι οποίοι διαφώνησαν με τη συνεργασία του κόμματος με τη Δράση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου
Όπως διευκρινίζεται στη...
σχετική ανακοίνωση, οι παραιτηθέντες παραμένουν μέλη του κόμματος.
«Η διαφωνία για την προεκλογική στρατηγική, δεν αλλάζει σε τίποτε τα συναισθήματα φιλίας και εκτίμησης που έχω για τους μέχρι χθες στενούς μου συνεργάτες», δήλωσε ο κ. Τζήμερος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα ξαναδουλέψουμε μαζί, πολύ σύντομα».
«Σέβομαι την διαφορετική πολιτική τους αντίληψη, ωστόσο θέλω να επισημάνω, ακόμα μια φορά, πως από δω και μπρος η μόνη πολιτική "κουλτούρα" που μπορεί να παράγει λύσεις είναι αυτή των συνεργασιών. Η Ελλάδα καταρρέει, η οικονομία κινείται σε "σπιράλ θανάτου" και κανένας μας δεν έχει την πολυτέλεια να αναγάγει σε μείζον θέμα το "φύλο των αγγέλων", όπως οι Βυζαντινοί λίγες ώρες πριν την Αλωση», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά», τονίζοντας πως «συνεργασία δεν σημαίνει ταύτιση». Η «Δημιουργία Ξανά», εξηγεί, «είναι ένα αυτόνομο κόμμα, όπως και η Δράση, δεν συμφωνούμε σε όλα, διατηρούμε την αυτοτέλειά μας, και τώρα και μετά τις εκλογές, όμως προωθούμε από κοινού την βασική "πλατφόρμα" μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη επειγόντως η ελληνική οικονομία» και «για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται οι εκπρόσωποι του ορθολογισμού και του κοινού νου να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, άρα να ξεπεράσουν το όριο του 3%, αθροίζοντας τις δυνάμεις τους». «Δεν πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία, αλλά για απλή αριθμητική», καταλήγει ο κ. Τζήμερος στη δήλωσή του.


http://www.alterthess.gr/content/paraitiseis-sti-dimioyrgia-ksana

Δεν υπάρχουν σχόλια: