Κυριακή 29 Απριλίου 2012

παρέμβαση- ΠΟΤΕ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΕ Δ.Ο.Υ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

του
Γ. Κάκαρη*
Κατά την διάρκεια της σημερινής εκπομπής του MEGA Σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σαχινίδης, κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν θέματα της έλλειψης προσωπικού σε Δ.Ο.Υ. σε όλη την Ελλάδα. Τέθηκε το ερώτημα στον Υπουργό για τον μεγάλο όγκο των ανέλεγκτων υποθέσεων που έχουν καταγράφει σε όλες τις υπηρεσίες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Ο Υπουργός...
απάντησε ότι το 90% των εσόδων προέρχονται «ΑΥΤΌΜΑΤΑ» και δεν είναι απαραίτητος τόσο ο Έλεγχος και οι εργαζόμενοι σε αυτό το τμήμα των υπηρεσιών και γενικότερα στις Δ.Ο.Υ.
Γενικότερα ο Υπουργός έδειξε την ασχετοσύνη με το θέμα και το πόσο εγκληματικά επικίνδυνος είναι για τα έσοδα του κράτους στο πόστο που κατέχει.
Από το σύλλογο μας υπήρξε άμεση αντίδραση και όπως πάντα στείλαμε ερωτήματα στο Υπουργό και για ακόμη μια φορά φυσικά δεν πήραμε καμία απάντηση.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την εκπομπή mail απευθυνόμενο προς τον κ.Σαχινίδη. Το μήνυμα ακολουθεί.



«Είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών να λέει τόσο άσχετα πράγματα για το Υπουργείο που είναι επικεφαλής;

Ο κύριος Υπουργός που λέει τόσο εύκολα όλες αυτές τις θεωρίες που αποδείχτηκε ότι μόνο κακό κάνανε στη λειτουργία του Υπουργείου και φυσικά στην οικονομία, ρώτησέ τον, έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε Δ.Ο.Υ. για να δει τις συνθήκες και τον τρόπο λειτουργίας της;

Να δει πόσο αυτόματα γίνονται όλα και πόσο αυτόματα εισπράττονται έσοδα;
Τι άλλο θα ακούσουμε κύριε Υπουργέ;

Αφού γίνονται όλα αυτόματα, γιατί εκβίασε τους εργαζόμενους με τα συμβόλαια αποδοτικότητας;
Είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν χρειάζονται ελεγκτές; Τι άλλο θα ακούσουμε;

Τότε γιατί κάνετε και μάλιστα με απαράδεκτες διαδικασίες τον διαγωνισμό των ελεγκτών;

Έχετε καταλάβει κ.Υπουργέ ότι οι Δ.Ο.Υ. σε όλη την Ελλάδα έχουν αδειάσει;

Για παράδειγμα, η Δ.Ο.Υ. Βέροιας από 65 άτομα έχει μείνει με 30, ολόκληρος ο νομός Ημαθίας είναι με 3 ελεγκτές; Τι ελεγκτικό-βεβαιωτικό έργο νομίζετε πως μπορεί να γίνει;
Έχουν κλείσει τα τμήματα δικαστικού και ελέγχου από τις άλλες Δ.Ο.Υ. του νομού και έχει έρθει όλος ο όγκος εργασιών των Δ.Ο.Υ. Νάουσας και Αλεξάνδρειας χωρίς να έχουν έρθει άτομα από πουθενά. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα

Κύριε Υπουργέ, δεν μπορεί να υπάρχει οικονομικό πρόβλημα σε μια χώρα και το πρώτο που κάνεις είναι να διαλύεις το φοροεισπρακτικό μηχανισμό και να τον στοχοποιείς από την πρώτη στιγμή. Μάλλον κάτι άλλο έχετε στο μυαλό σας να κάνετε.
Αντί να εκμεταλλευτείτε τον κλάδο Πληροφορικής και τις νέες τεχνολογίες, έχετε τους εργαζόμενους στον κλάδο αυτό υπό την απειλή ύστερα από πρόταση του ΟΟΣΑ να τους απολύσετε και να δώσετε σε ιδιώτες την τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου.
Υπάρχουν πολλά να πούμε για τα εγκληματικά λάθη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά θα χρειαστούν πολλές σελίδες και χρόνος.

Αυτά που άκουσα από τον Υπουργό, δείχνουν μεγάλη ανευθυνότητα και γίνεται αμέσως αντιληπτό. Γιατί η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο.
Καλό θα ήταν κ.Υπουργέ να βγαίνατε από την γυάλα του γραφείου σας και να αντιμετωπίζατε από κοντά πως λειτουργούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου και γενικότερα η αγορά.
*ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: