Σάββατο 28 Απριλίου 2012

άρθρο- ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

της
Δ. Χαραλαμπίδου*
Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Τα μέτρα που επιβάλλουν οι τελευταίες κυβερνήσεις, κάτω από τη μπότα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, βυθίζουν τη χώρα σε μια πρωτόγνωρη ύφεση και στέλνουν τους εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας, της ελαστικής, μερικής, εκ περιτροπής εργασίας, της ιδιωτικής ασφάλισης, των μειωμένων μισθών και...
δικαιωμάτων. Ο εργασιακός χάρτης αλλάζει τραγικά, και μαζί με αυτόν και οι ζωές οι δικές μας, των παιδιών μας που χαραμίζουν τα νιάτα και τα όνειρά τους στην ανεργία και στην ξενιτιά, των γονιών μας που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραστικά και την κοινωνική περίθαλψη να καταργείται.
Σε αυτές τις βάρβαρες συνθήκες, καλούμαστε να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ για ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ διαμορφώνοντας το νέο μετεκλογικό τοπίο. Σ΄αυτή την κρίσιμη εκλογική διαδικασία, καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα κόψουμε οριστικά το νήμα με το δικομματισμό και όλα τα δεινά που έφερε στον τόπο, επιχειρώντας ένα καινούριο άλμα στην πολιτική ζωή με πρωταγωνιστή τον κόσμο της εργασίας ή θα παραμείνουμε στο τέλμα του μαρασμού και της εξαθλίωσής μας. Αν θα εξακολουθούμε υποταγμένοι να πληρώνουμε ένα δυσβάστακτο και άδικο χρέος ή θα υψώσουμε το ανάστημά μας και θα απαιτήσουμε τη διαγραφή του.
Μ΄ αυτόν τον προβληματισμό, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε όλοι μας το δικό μας λιθαράκι στην ανατροπή των πραγμάτων, να συμβάλλουμε όσο μπορούμε, ώστε οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα που θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς, θα δώσει ώθηση στους αγώνες και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις πολιτικής ανατροπής:
• για την ανατροπή του δικομματισμού, του μνημονίου και των νεοφιλελευθέρων πολιτικών
• για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών
• για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας των εργοδοτών
• για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία
• για το δικαίωμα στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση
• για την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων και πρώτα και κύρια της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 14/2/2012, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και το κατώτατο ημερομίσθιο και ουσιαστικά καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας
• για την ουσιαστική προστασία των ανέργων ,με επίδομα ανεργίας ίσο με το 80% του μισθού και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία
• για την κατάργηση των εργολαβιών και όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας και στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα
• για την εθνικοποίηση –κοινωνικοποίηση των Τραπεζών και τη ρύθμιση των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών
• για τη μη ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και το πέρασμα στο δημόσιο όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας
• για την προστασία των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών του λαού μας
• για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας , παιδείας και της δημόσιας περιουσίας
Οι εκλογές στις 6 Μάη είναι μία ευκαιρία για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της χώρας μας να καταδικάσει τις πολιτικές που τον οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ας τολμήσουμε τώρα !
Ενισχύοντας τις δυνάμεις της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , για να ανοίξει ο δρόμος για ένα μεγάλο Αριστερό Ριζοσπαστικό και Ανατρεπτικό Μέτωπο Δυνάμεων, το οποίο μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις για να ανοίξει το δρόμο για μια ριζοσπαστική και φιλεργατική πολιτική με ορίζοντα το σοσιαλισμό .
Το κλειδί της επόμενης μέρας βρίσκεται στα χέρια μας, στα χέρια της κοινωνίας και της αριστεράς. Ας το αξιοποιήσουμε ενισχύοντας το ΣΥΡΙΖΑ !
*ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1959 από γονείς αγρότες. Κατοικεί στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης από το 1978 και εργάζεται συνεχώς στον ιδιωτικό τομέα. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καπουσίζη και έχει μία κόρη και έναν γιο.
Από νεαρή ηλικία συμμετέχει στους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1978 και μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Είναι μέλος της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού και του Εργοστασιακού Σωματείου TOPS. Σήμερα είναι αναπληρώτρια γραμματέας του Ε.Κ.Θ. και αναπληρώτρια πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας και μέλος της επιτροπής εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: