Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Συνέλλαβαν 44χρονη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για νοθεία- Μέχρι που θα φτάσουν στις εκλογές;

Αφού κάνουν νοθεία στις εκλογές των εργαζομένων στους ΟΤΑ οι Πασόκοι φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν στις βουλευτικές εκλογές.
Το βράδυ της Παρασκευής η 44χρονη πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Νεάπολης Συκεών, στέλεχος του...
ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚ-ΟΤΑ συνελλήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλλαν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι επεμβαίνει στην ψηφοφορία.
Οι αστυνομικοί την συνέλλαβαν και βρήκαν στην τσάντα της φακέλλους και ψηφοδέλτια υπογεγραμμένα από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.
Η Πασόκα νόθευσε την ψηφοφορία και είναι προφανές ότι δεν το έκανε για πρώτη φορά ούτε της ήταν άγνωστη αυτή συμπεριφορά.

Ανακοίνωση της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.
Το ποτάμι της οργής των εργαζομένων δεν γυρίζει πίσω. Απέδειξαν στους υπονομευτές της ενότητας ότι διαθέτουν και ορθή κρίση και ισχυρή μνήμη γι’ αυτούς, που πραγματικά αγωνίζονται χωρίς ιδιοτέλεια και υποταγή. Το έγκλημα ήταν προμελετημένο και σχεδιασμένο έτσι ώστε να διασωθεί ο δικομματικός συνδικαλισμός, σε μια μεγάλη ομοσπονδία και σε μια κρίσιμη περίοδο. Αποδείχτηκε ότι ούτε τυχαίο ήταν που αποκλείστηκαν 18 σωματεία, ούτε ότι δεν εγγράφηκαν άλλα, με αστείες δικαιολογίες και επιχειρήματα. Η βέβαιη ανατροπή της αυτοδυναμίας της ΠΑΣΚΕ θα είχε συμβεί, αν η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ παρέμενε στο συνέδριο όπως έκαναν οι άλλες παρατάξεις και έδιναν τη μάχη απέναντι στο συνασπισμένο μέτωπο της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
Το αποτέλεσμα έδειξε ότι ακόμη και με την αποχή της ΔΑΣ ήταν δυνατή η απώλεια της αυτοδυναμίας της ΠΑΣΚΕ και γι’ αυτό στον πανικό τους έπαιξαν τα «ρέστα» τους, πιάστηκαν στα πράσα και έχασαν. Λίγο πριν τη λήξη της ψηφοφορίας αποκαλύφτηκε από τον δικαστικό αντιπρόσωπο ότι μέλος της εφορευτικής επιτροπής και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ είχε στην κατοχή της δεκατρείς εκλογικούς φακέλους, σε δύο απ’ αυτούς με ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ και χρησιμοποιώντας πιθανόν το σύστημα της «αλυσίδας» στόχευαν στην υφαρπαγή ψήφων και στον εκβιασμό συνέδρων.
Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει ότι οι ενέργειες αυτές είναι πραξικοπηματικές και στοχεύουν στη νόθευση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών, ενώ στη χρονική συγκυρία που γίνονται αυτές προμηνύουν ότι οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού κατεστημένου θα δώσουν τα πάντα για υλοποιήσουν τις βάρβαρες δεσμεύσεις τους απέναντι στην τρόικα και να διατηρήσουν την εξουσία τους από τη λαϊκή οργή στις εκλογές στις 6 του Μάη του 2012.
Καλούμε τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. στη σημερινή δύσκολη περίοδο να διαφυλάξουν την ενότητα του κλάδου. Η αποχώρηση της ΔΑΣ, οι αποκλεισμοί σωματείων και συνέδρων αποτελούν αρνητική εξέλιξη που θα πληρωθεί απ’ τους εργαζόμενους.
Μοναδική διέξοδος σήμερα είναι η νομιμοποίηση όλων των σωματείων και η άμεση επανάληψη των εκλογών για να μην αμφισβητείται η νομιμότητα και η αντιπροσωπευτικότητα της νέας διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Να προχωρήσει σε οργανωτικό-καταστατικό συνέδριο για την οριστική επίλυση του θέματος των συμβασιούχων και την ενοποίηση όλων των ομοσπονδιών του κλάδου.
Τέλος η ΑΣΚ-ΟΤΑ με την ευκαιρία αυτή θέλει να καταγγείλει της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, γιατί επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες συκοφαντεί τις δυνάμεις της, όταν η ίδια γνωρίζει ότι η παράταξή μας αγωνίστηκε για την εγγραφή των συμβασιούχων και μάλιστα και η ίδια το πλήρωσε ακριβά αφού δεν νομιμοποιήθηκαν πολλοί σύνεδροι της, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Γιώργος Χαρίσης.
Αν ρωτούσε τις δυνάμεις της στους ΟΤΑ σίγουρα θα άλλαζε γνώμη εκτός αν εντάσσεται και αυτό μέσα στα πλαίσια τις προεκλογικής συκοφαντίας της απέναντι στις δυνάμεις τις Ριζοσπαστικής Αριστεράς, νομίζοντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα αποφύγει να απαντήσει στις μεγάλες ευθύνες που έχει για την άρνηση της συνεργασίας της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: