Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κάλεσμα Πρωτομαγιάς 2012


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία της πόλης σε νέο ξεσηκωμό. Η διαδήλωση της Πρωτομαγιάς δεν αποτελεί μια επέτειο μνήμης για το εργατικό κίνημα. Φέτος, η εργατική τάξη στην Ελλάδα, μερικές μόνο μέρες πριν από τις εκλογές, θα διαδηλώσει για να διατρανώσει την απόφασή της να συνεχίσει την μάχη ενάντια στα Μνημόνια και τους πολιτικούς τους εκφραστές, μέχρι να απαλλαγούμε απ’ όλους αυτούς που μας οδηγούν στην φτώχεια και την ανεργία....
Οι καπιταλιστές με τη στήριξη της κυβέρνησης ζητάνε από τους εργαζόμενους να πληρώσουν «τα σπασμένα» της κρίσης που δημιούργησαν. Όμως η εργατική τάξη είναι εδώ! Ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι χαλυβουργοί συνεχίζουν την πολύμηνη ηρωική απεργία τους, όπως και οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία και το ΑΛΤΕΡ, ενώ και στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχει ξεκινήσει απεργία διαρκείας για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία μία ημέρα την εβδομάδα. Διεθνώς, η εργατική τάξη ξεσηκώνεται από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ μέχρι τις γενικές απεργίες σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Σήμερα χρειάζεται ένα νέο Σικάγο της σύγχρονης εργατικής τάξης, που θα ανοίξει το δρόμο για την εργατική διέξοδο από την κρίση. Παλεύουμε για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων και το ξήλωμα όλων των αντιδραστικών νόμων που ψηφίστηκαν με τα δύο μνημόνια. Για να γίνουν πράξη όλα αυτά χρειάζεται να δημιουργηθούν σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, να συντονιστούν τα σωματεία και οι αγώνες από τα κάτω. Να δημιουργηθούν και να ενισχυθούν όπου ήδη υπάρχουν οι επιτροπές αγώνα και οι απεργιακές επιτροπές που θα μπορούν να υπερβαίνουν την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Για μια κοινωνία στην οποία δεν θα αποφασίζουν οι καπιταλιστές, οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους, αλλά οι εργάτες και οι εργάτριες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς. Όλες και όλοι στην Καμάρα στις 10 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: