Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι φοβικές αντιδράσεις και διασπασμένη Αριστερά

Κυκλοφόρησε χτες μια λίστα με ανενεργά στρατόπεδα ανά την επικράτεια που θα αποτελέσουν τα κέντρα υποδοχής των μεταναστών. Κοινώς θα αποτελέσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρωπίνων ψυχών ώστε να υλοποιηθεί η ξενοφοβική πολιτική της δεξιάς και νεοναζιστικής προπαγάνδας που βρήκε τον εύκολο στόχο ώστε να στέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και την...
 εξαθλιώνει και οφείλονται στην πολιτική που ακολουθείται.
Αυτή η λίστα των ανενεργών στρατοπέδων έχει αναπαραχθεί χωρίς κανείς να γνωρίζει την εγκυρότητά της ούτε να έχει προβεί στην αυτονόητη επαλήθευση της είδησης. Γεγονός είναι ότι η λίστα αυτή έχει πυροδοτήσει τα συντηρητικά ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας που λειτουργεί σε ένα μεγάλο τμήμα της φοβικά και ως εκ τούτου βγήκαν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες αλλά και οι βουλευτές για να πουν σε όλους τους τόνους ότι τα στρατόπεδα αυτά δεν ενδείκνυνται για να μετατραπούν σε κέντρα υποδοχής μεταναστών.
Ωστόσο, ουδείς εξ αυτών έθεσε το θέμα στην πολιτική του διάσταση που είναι η εκπόνηση εκ μέρους της πολιτείας μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θα λύσει το πρόβλημα και εξυπακούεται ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική συνολικά ώστε να τεθεί στο τραπέζι η ακύρωση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ που έχει εγκλωβίσει τους μετανάστες στη χώρα μας.
Είναι φανερό ότι ο Χρυσοχοϊδης και το ΠΑΣΟΚ θέλοντας να αποκομίσει εκλογικά κέρδη εν όψει εκλογών παίζει το χαρτί του φόβου οργανώνοντας επιχειρήσεις "σκούπα" στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις όταν όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχουν χώροι κράτησης.
Η ανάδειξη του ζητήματος αυτού σε κεντρικό σημείο του προεκλογικού αγώνα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ακροδεξιάς δείχνει την αναγκαιότητα να παρέμβει επιτέλους η Αριστερά και να ορθώσει τον πολιτικό της λόγο εμποδίζοντας τέτοιες πολιτικές. Καιρός είναι να αποκτήσει το σύνολο της Αριστεράς κοινό βηματισμό στο θέμα αυτό, του ρατσισμού και του φασισμού και να μην εμφανίζονται διασπασμένα κόμματα και με χωριστές κινητοποιήσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το παρακατω βιντεο απο το youtube περιμενα να το ανεβαζατε στο blog σας, εσεις Κε Μοχλα. Οχι οτι θα ξυπνησουν ολοι, αλλα ισως προβληματιστουν πολλοι.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XvAe-GEvpJA