Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νικης: Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι τράπεζες

Παρέμβαση στην Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στις ολοένα και περισσότερες θυσίες που καλούνται οι πολίτες να κάνουν σε όφελος των τραπεζών και των τοκογλύφων.Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν πανό έξω από την Τράπεζα στο οποίο αναγραφόταν η πρόταση για "εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και κούρεμα στα δάνεια των...
νοικοκυριών".

Στην σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τονίζει ότι “Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας, οι συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, οι εργασιακές σχέσεις, η κοινωνική ασφάλιση έχουν μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη και συνεχώς καρατομούνται. Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος επιχειρείται να πέσει όλη στις πλάτες των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών. Η χώρα χειμάζεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση που καταστρέφει κάθε παραγωγικό ιστό, ενώ τα μέτρα που παίρνονται συλλήβδην από την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου απομακρύνουν κάθε πιθανότητα ανάκαμψης. “ επισημαίνοντας ότι την ίδια ώρα, η κυβέρνηση και η τρόικα (Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ.-ΔΝΤ) εξασφαλίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των τοκογλύφων, και κυρίως των τραπεζών καθώς άλλα 50 δις ευρώ θα δοθούν στις τράπεζες στη χώρα μας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες από το «κούρεμα» των ομολόγων, ενώ δε δίνουν δεκάρα στα ασφαλιστικά μας ταμεία που τα «κούρεψαν» επίσης, ούτε και στους μικροομολογιούχους. .

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης, όπως και με τα άδικα χαράτσια και να απαιτήσουν “μέσα από ένα μεγάλο κίνημα που θα δημιουργήσουμε τις γειτονιές, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, να «κουρευτούν» τα δάνειά μας, τουλάχιστον τόσο όσο είναι οι απώλειές μας από μειώσεις μισθών και χαράτσια και να μειωθούν τα επιτόκια. Να σβηστούν τα δάνεια των ανέργων και όσων είναι στο όριο της φτώχιας!”

http://www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: