Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν από το περίπτερο της Περιφέρειας στην έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου

Πραγματοποιήθηκε από 23 έως 26 Φεβρουαρίου η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της...
 γειτονικής μας χώρας.

Συγκεκριμένα από τις 800.000 περίπου Σέρβων επισκεπτών το 2010 το 80% επέλεξε να πραγματοποιήσει τις διακοπές του περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τον κύριο όγκο των επισκεπτών αυτών φιλοξένησαν οι παραλίες της Χαλκιδικής, Πιερίας και Θεσσαλονίκης ενώ ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Περιφέρεια, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Το Ελληνικό περίπτερο δέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες στη διάρκεια της Εκθεσης, με εντονότερο το ενδιαφέρον στο stand της Π.Κ.Μ., από το οποίο και πήραν χρήσιμες πληροφορίες για τα τουριστικά της ενδιαφέροντα, τόσο από τα στελέχη της Περιφέρειας ( Γ. Σαλιάγκας, Δ. Τσιαντής και Α. Πουλικίδης) όσο και από τους πολυπληθείς επαγγελματίες (ξενοδόχους και τουριστικά γραφεία) που συμμετείχαν στο περίπτερο.

Την Εκθεση επισκέφθηκε ο Αν. Περιφερειάρχης κ. Διονύσης Ψωμιάδης ο οποίος είχε σειρά επαφών με φορείς και επαγγελματίες του Βελιγραδίου ενώ το Σάββατο 25/2 στο Συνεδριακό Κέντρο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Σερβίας, παρουσιάζοντας τα τουριστικά ενδιαφέροντα, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Εκθεση του Βελιγραδίου επισκέφθηκε ακόμη ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Γ. Κολέτσος , ο Ελληνας Πρέσβυς κ. Θωϊδης κ.α.

Οι επόμενες Εκθέσεις που θα συμμετέχει η Π.Κ.Μ. είναι του Βερολίνου (7έως 11/3) , του Βουκουρεστίου (15 έως 18/3) και της Μόσχας (21έως 24/3) στην οποία η Π.Κ.Μ. είναι και η τιμώμενη περιοχή της Εκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: