Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Γ ΕΛΜΕ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας στα Γιάννενα !

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας στα Γιάννενα!
Ζούμε έναν εφιάλτη….
Σχολεία χωρίς βιβλία γιατί η Υπουργός δεν φρόντισε την έγκαιρη εκτύπωσή τους.

Χίλια σχολεία καταργημένα γιατί η Υπουργός ενδιαφέρεται πρώτα να...
πληρωθούν οι τοκογλύφοι που απομυζούν τη χώρα μας και «στο τέλος ο μαθητής»

Χιλιάδες μαθητές χωρίς τη δυνατότητα να πάνε στα σχολειά τους γιατί η Υπουργός δεν φρόντισε να υπάρχουν λεωφορεία.

Χιλιάδες μαθητές υποσιτίζονται γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι και η Υπουργός υπόσχεται .. «μικρογεύματα» που θα τα πληρώνει με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι λέει ο λαός.

Χιλιάδες μαθητές «διαρρέουν» από το δημόσιο σχολείο( 14% με πρόσφατα στοιχεία) και άλλοι ετοιμάζονται γιατί δε «χωρούν πουθενά» στο σχεδιαζόμενο "Νέο σχολείο" που τους ετοιμάζει.

Ολόκληρη η νεολαία βιώνει τον εφιάλτη που η Υπουργός μαζί με τους συναδέλφους της μέσα κι έξω από τη χώρα δημιουργεί με περισσή προσήλωση. Έναν εφιάλτη που έχει αντικαταστήσει τα οράματα της νεολαίας για το μέλλον.

Οι μαθητές μας δε ζουν σε άλλη χώρα, παρατηρούν, ασκούν κριτική, διατύπωναν άποψη αγωνίζονται.. Είναι τα παιδιά των ανέργων, των απολυμένων, του υπαλλήλου που εκβιάζεται για την περικοπή των αποδοχών, του επαγγελματία που χρεοκόπησε. Είναι τα παιδιά των οικογενειών που τους επέβαλαν το εκβιαστικό χαράτσι. Είναι τα εγγόνια των συνταξιούχων που ενώ πλήρωναν εισφορές 40 χρόνια παίρνουν μια σύνταξη-επίδομα την οποία βλέπουν τώρα να περικόπτεται. Τέλος είναι τα παιδιά που θα σπουδάσουν και θα βγουν στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ανασφάλιστοι με 350€ μισθό.

Αυτά είναι τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση και «μπουχτισμένα» από τη μαυρίλα που σκεπάζει τη ζωή τους αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν. Αυθόρμητα με την «καθοδήγηση» αν θέλετε ημών των «μεγάλων» που κάθε βράδυ βλέπουμε ειδήσεις και βρίζουμε, μουτζώνουμε… την οθόνη για την κατάντια της χώρας. Αντέδρασαν τα παιδιά μας στο φως της ημέρας χωρίς κουκούλες μπροστά στους «επίσημους».

Η κυρία Υπουργός θέλει η νεολαία να είναι «κόσμια».

Να μην αντιδρά σε όλα αυτά και να σωπαίνει! Να ασχολείται μόνο με τα βιβλία της. Αυτά που δεν έχει. Να στρέφει με σεβασμό το κεφάλι και να χαιρετάει τους δημίους της. Κι όταν δεν το κάνει πρέπει να τιμωρηθεί. Να αποβληθεί από το σχολείο. Στα σχολεία πρέπει να είναι μόνο οι μαθητές και οι καθηγητές που θα πειθαρχούν στις αποφάσεις της Υπουργού και των ομοίων της.

Τα παιδιά μούντζωσαν, τα παιδιά γύρισαν τα κεφάλια τους αριστερά. Ποιος τους ώθησε να το κάνουν;

Εσείς τους ωθήσατε κυρία Υπουργέ. Εσείς και η πολιτική σας εξωθείτε τη νεολαία σε τέτοιες πράξεις. Εσείς και η πολιτική σας τους καταστρέφετε το μέλλον. Εσείς και η πολιτική σας τους κάνετε κόλαση το παρόν.

Βία δεν είναι το άνοιγμα της παλάμης…

Βία είναι η απόλυση του γονιού του μαθητή. Βία είναι η επίθεση των ΜΑΤ στους γαλακτοπαραγωγούς μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. Βία είναι η επίθεση των ΜΑΤ κατά των μαθητών προχθές στο Σύνταγμα με γκλομπ και δακρυγόνα. Βία είναι η διάλυση της δημόσιας Παιδείας που εσείς και η πολιτική σας προωθείτε. .

Η τολμηρή συμπεριφορά τους στην παρέλαση κρύβει πίσω της την αγανάκτηση των γονιών τους, την αγανάκτηση όλων μας, κρύβει το ποτάμι που σιγά-σιγά φουσκώνει και κάποια στιγμή θα ξεχυθεί και θα συμπαρασύρει κυβερνήσεις Τρόϊκα-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και τα φερέφωνά τους.

-να καταδικάσουμε την κυβέρνηση…

Καλούμε τους συναδέλφους καθηγητές των μαθητών που εγκαλούνται από την Υπουργό να πράξουν το ύψιστο παιδαγωγικό τους καθήκον. Η αντίδρασή των παιδιών είναι συμβολικού χαρακτήρα και υπ’ αυτή την έννοια ας αγγίξει την δημοκρατικότητα, την παιδαγωγική μας διάθεση και όχι την αυταρχική λογική.

Όχι μόνο να μη τιμωρήσουν τα παιδιά μας αλλά ούτε καν να τα "δικάσουν". Να δικάσουν την Κυβέρνηση κι αυτούς που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και να την καταδικάσουν. Η αδούλωτη νεολαία μας είναι η ελπίδα μας. Να την υπερασπιστούμε από τους "σωτήρες" της. Είναι υποχρέωσή μας.
Δηλώνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας των συναδέλφων μας και όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

για το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡ. ΤΡΑΝΟΣ                    Γ. ΛΑΘΗΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: