Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση νΚΑ για την κυβερνητική τρομοκρατία και απαγόρευση διαδηλώσεων

Η μεγαλειώδης παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, η έμπρακτη αμφισβήτηση της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής-που μαζί με τους μεγαλοδημοσιογράφους είναι οι μοναδικοί σύμμαχοι που έχουν απομείνει στο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ταρακούνησε τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος, κάνοντας τον φόβο να αλλάξει στρατόπεδο.....
Γιʼ αυτό και τα αστικά επιτελεία έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή εκστρατεία τρομοκράτησης του Λαού και της νεολαίας. Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που έφερε στην πρωθυπουργία τον Παπαδήμο, πολύ γρήγορα δείχνει το πραγματικό απεχθές πρόσωπο μιας Χούντας. Ο νόμος και η τάξη επιβάλλονται με εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις εργαζομένων, νεολαίων, μαθητών, μερικές από τις οποίες πραγματοποιούνται έξω ή και μέσα από τα σπίτια των συλληφθέντων, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί διαδηλωτών, προφυλακίσεις και διαπόμπευση των διωκόμενων από τα ΜΜΕ, στρατιωτική κατοχή του Συντάγματος, των γύρω δρόμων και συνοικιών.

Αιχμή αυτής της τρομοκρατικής επιδρομής αποτελεί και η προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων που σχεδιάζει με φασιστικής έμπνευσης νόμο η κυβέρνηση. Διακηρύσσουν ότι θα απαιτείται άδεια από την αστυνομία για να πραγματοποιηθεί μια διαδήλωση, ότι θα πρέπει να ακολουθεί προκαθορισμένο δρομολόγιο, σε μια λωρίδα, και ότι θα συλλαμβάνονται οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης!

Τα σχέδια τους δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Το δικαίωμα στην διαδήλωση δεν παραχωρήθηκε από τις αστικές κυβερνήσεις, επιβλήθηκε από τους αγώνες. Το έχει κερδίσει το λαϊκό κίνημα και η Αριστερά με το αίμα δεκάδων αγωνιστών. Το κίνημα θα το υπερασπιστεί με μαζικό, μαχητικό τρόπο τσακίζοντας τα αντιδραστικά σχέδια. Και αυτή η Χούντα θα πέσει από τον Λαό.


nka via mauroskyknos

Δεν υπάρχουν σχόλια: