Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Επεισοδιακή αντικατάσταση δύο μελών του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Την αντικατάσταση δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, της Υακίνθης Σταμπολή και της Ουρανίας Παρούση – Λίγκα με τις Κατερίνα Γρηγοριάδου και Ευγενία Καβαλάρη, καθώς και του φορέα που εκπροσωπείται στο Δ.Σ., του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Βέροιας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προμηθέα αποφάσισε το...
 Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την Τετάρτη 22/2, έπειτα από εισήγηση της Δημάρχου Βέροιας.

Το αιτιολογικό της αντικατάστασης των δύο μελών, τα οποία είχαν οριστεί κατόπιν πρότασης της ίδιας της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, ήταν ότι δημιούργησαν με τη στάση τους προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., καθυστερώντας την λήψη αποφάσεων που επηρέαζαν την μισθοδοσία και άλλων σημαντικών ζητημάτων του Θεάτρου, αλλά και δημιουργώντας αρνητικό κλίμα, που επηρέαζε εν γένει το έργο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Γιώργος Κάκαρης απαρίθμησε μια σειρά περιστατικών που, κατά τη γνώμη του, δικαιολογούσαν απόλυτα την εισήγηση της Δημάρχου για την αντικατάσταση (απόπειρα παρέμβασης στο έργο του καλλιτεχνικού διευθυντή για επιλογή συγκεκριμένων ηθοποιών της αρεσκείας τους, αντιδράσεις μετά την περικοπή ωρών εργασίας της μιας εκ των δύο που είχε σύμβαση με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ.α.), ενώ την άλλη πλευρά, η Κατίνα Κοστογλίδου και η Υακίνθη Σταμπολή (η μία μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ως εκπρόσωπος του Δήμου και η δεύτερη ως μέλος εκ μέρους των πολιτών) έκαναν λόγω για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην σύγκληση συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και το πάθος με το οποίο ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης επιχείρησε να υπερασπίσει τα δύο μέλη που η Δήμαρχος είχε ορίσει, καθώς και η αναφορά του Γιώργου Κάκαρη ότι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης γνώριζε την "περίεργη" κατάσταση που επικρατούσε στο Δ.Σ. και εξαιτίας των παρακλήσεων του κ. Τσαβδαρίδη, ο κ. Κάκαρης δεν είχε δώσει διαστάσεις τόσο καιρό στην υπόθεση, σε μια προσπάθεια εύρεσης λύσης.

http://www.inveria.gr/2012/02/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: