Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

παρέμβαση-σχόλιο: Τι μεσολάβησε 14 μήνες μετά Αλέκο Χαλβατζή;

του
Χρ. Μπέλλου
Όταν πριν 14 μήνες είχε αποχωρήσει από το ΚΚΕ ο Αλέκος Χαλβατζής, δημοσιοποίησε ένα αξιοπρεπέστατο κείμενο που κανείς δεν μπορούσε να τον κατηγορήσει. Μεταξύ άλλων,έλεγε τότε: «Ομάδες και χώροι που επί δεκαετίες αντιμάχονται το μαρξισμό-λενινισμό, τις αρχές του ΚΚΕ και το υπάρχον Πρόγραμμα του (με τα οποία εγώ συμφωνώ απόλυτα) ήδη...
προσπαθούν να αξιοποιήσουν την αποχώρηση μου για να δικαιώσουν αναδρομικά ξοφλημένες από χρόνια θέσεις, πρακτικές και επιλογές τους.» «Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι οι επιλογές και οι κινήσεις μου είναι προσωπικές. Όποιος τολμήσει να υπονοήσει ότι τον προσεγγίζω ή τον δικαιώνω τελικά απλώς θα ξεφτιλιστεί ο ίδιος.»

14 μήνες μετά, δυστυχώς αυτοαναιρείται υπογράφοντας ένα κατάπτυστο κείμενο, βγαλμένο απευθείας από εγχειρίδια «βρώμικου πόλεμου».
Πολιτικά, το μόνο που καταλαβαίνουμε είναι, πως η αριστερή στροφή του κόμματος τον πέταξε έξω, μια και οι διαφωνίες στις οποίες αναφέρεται (χωρίς όμως να τεκμηριώνει κάποια πολιτική διαφωνία) είναι η θέση περί ενδιάμεσης κατάταξης της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, και η εμφάνιση της λέξης «αντικαπιταλιστικό» αντί «αντιμονοπωλειακό» και ορισμένα άλλα που μπορούσε να τα πει στη πρώτη επιστολή.
Αλήθεια τι μεσολάβησε μέσα σε 14 μήνες να εμφανίσει τέτοιο κατάπτυστο κείμενο;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://tasosnastos.blogspot.com/2012/02/blog-post_9629.html

xristos bellos είπε...

Χάρη σ' έπαιρνα τηλέφωνο για την παραπάνω ανάρτηση. Θέλω να σε πληροφορήσω ότι:
1. Ήταν σχόλιο και όχι ανάρτηση.
2. Η υπογραφή του σχολίου ήταν ως Χρήστος Μπέλλος και όχι ως μέλος του ΚΚΕ Αλεξάνδρειας.
3. Ήταν προσωπικές σκέψεις και απόψεις και όχι κομματικές.
Παρακαλώ για την ορθότητα της πραγματικότητας πιστεύω ότι πρέπει να γίνει η σχετική διόρθωση γιατί τις κομματικές ανακοινώσεις τις κάνει μόνο η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ της Αλεξάνδρειας και κανείς άλλος εκτός και αν δηλώσει την κομματική του ταυτότητα...που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε.

Xronika είπε...

Αφαίρεσα το ότι είσαι μέλος του ΚΚΕ. Το έβαλα για να ξέρει αυτός που το διαβάζει ποιος είναι ο συντάκτης που γράφει επώνυμα την άποψή του. Δεν έγινε για κανέναν άλλο λόγο και το γεγονός ότι είσαι μέλος του κόμματος δε σημαίνει ότι η άποψή σου το δεσμεύει.
Μπήκε και ως σχόλιο και ως ανάρτηση γιατί έκρινα ότι θα αναδεικνύονταν περισσότερο η άλλη άποψη.
Το ότι δεν απαντούσα στο τηλέφωνο σημαίνει ότι προφανώς είτε δεν το άκουσα είτε το είχα ξεχάσει..
Φιλικά
Χάρης Μόχλας