Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ρατσιστική επίθεση ενάντια σε μικροπωλητές στον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας




Νέα ρατσιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/1 στο κέντρο της Νέας Ιωνίας. Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, μετά από συνάντηση που είχαν με τη δημοτική αρχή, επιτέθηκαν σε μετανάστες μικροπωλητές, που βρίσκονταν στον σταθμό ΗΣΑΠ της Ν.Ιωνίας...

βρίζοντας, απειλώντας, κλωτσώντας και καταστρέφοντας το εμπόρευμά τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις - με ποιο δικαίωμα άραγε; - ζητούσαν και άδειες παραμονής. Οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης, προηγουμένως είχαν απαιτήσει από τον δήμαρχο να ξαναβγάλει κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και παρέα με την ΕΛ.ΑΣ, να αρχίσουν εκ νέου τα ρατσιστικά πογκρόμ εις βάρος των μεταναστών μικροπωλητών. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλει το νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας στο κέντρο της προσφυγομάνας Νέας Ιωνίας.
Αυτές οι πρακτικές εφαρμόζονται από ακραίες ρατσιστικές ομάδες. Αποτελεί επιλογή του εμπορικού συλλόγου, να καλύπτει τέτοιες συμπεριφορές, που μάλλον δεν προβλέπονται από το καταστατικό του, αλλά αναπαράγονται με ενθουσιασμό από ιστοσελίδες ναζιστικής ιδεολογίας;

Η αυτοδικία όχι μόνο αποτελεί κραυγαλέο δείγμα παράνομης συμπεριφοράς, από όσους εμφανίζονται να απαιτούν το αντίθετο, αλλά ποτέ δεν έλυσε κανένα κοινωνικό πρόβλημα. Αλήθεια αν κάποιος μετανάστης έχανε τη ζωή του από κάποιο χτύπημα, πού θα είχε φτάσει η κατάσταση σήμερα; Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, για μία ακόμη φορά, ότι για την κρίση και για το κλείσιμο των καταστημάτων, δεν ευθύνονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Αυτή η μεμονομένη ομάδα του εμπορικού συλλόγου καλά θα κάνει να στρέψει αλλού την οργή της. Κανένας μετανάστης μικροπωλητής δεν τους επέβαλε το δυσβάσταχτο χαράτσι. Κανένας μετανάστης μικροπωλητής δεν μείωσε τους μισθούς ή ακόμα χειρότερα δεν απέλυσε από τη δουλειά του το αγοραστικό τους κοινό. Κανένας μετανάστης μικροπωλητής δεν άνοιξε πολυκαταστήματα τύπου Mall, στη γειτονιά μας.

Υπάρχει μια κυβέρνηση κι ένα σάπιο σύστημα σε κρίση, που ευθύνεται για την κατάσταση των καταστημάτων τους. Και μάλιστα σε αυτή την κυβέρνηση έχουν βρει καταφύγιο φασίστες που αναπαράγουν τη ρατσιστική ρητορική περί "παράνομων λαθρομεταναστών" και "παρεμπορίου".

Ο ιωνιώτικος λαός ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει μετανάστης, τι σημαίνει προσφυγιά. Έχει χύσει ποτάμια αίματος στον αντιφασιστικό αγώνα. Αντιστάθηκε, αντιστέκεται και θα συνεχίσει να αντιστέκεται απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας διαχωρίσουν με βάση τη φυλή, το χρώμα ή τη θρησκεία. Καλούμε τους εργάτες, τις εργάτριες και κάθε αντιρατσιστή κάτοικο της Νέας Ιωνίας να δώσουν την απάντηση που αξίζει στους ρατσιστές.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιστρατεύονται για να χτυπήσουν τους ηρωικούς εργατικούς αγώνες στη Χαλυβουργία, το Δήμο Λαγκαδά και αλλού. Η απομόνωσή τους και ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών θα πρέπει να είναι αυτή η απάντηση. Αγώνας ενάντια στις συνέπειες τις κρίσης και τις επιθέσεις των αφεντικών. Όπως αυτός που δίνουν ενωμένοι Έλληνες και Πακιστανοί εργάτες στην 3Ε τυποεκδοτική και όχι μόνο.

Ως Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, θέλουμε να χαιρετήσουμε τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στις "απαιτήσεις" του Εμπορικού Συλλόγου, την καταγγελία της επίθεσης και την άρνησή της να επαναφέρει τα κοινά κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και δημοτικής αστυνομίας .

Αποτελεί μερική δικαίωση των κινητοποιήσεων του πρόσφατου παρελθόντος, όταν με αφορμή επιθέσεις των κοινών κλιμακίων σε μετανάστες μικροπωλητές στον πεζόδρομο της Μικράς Ασίας, η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Λαϊκή Συνέλευση Ν.Ιωνίας και δεκάδες κάτοικοι ντόπιοι και μετανάστες είχαν διαδηλώσει, απαιτώντας το σταμάτημα των ρατσιστικών πογκρόμ και το δικαίωμα των μικροπωλητών στην εργασία.

Η νομιμοποίηση των μεταναστών και η δυνατότητά τους να εργάζονται νόμιμα, βοηθάει στο σταμάτημα μορφών παραοικονομίας και επιπλέον αποδίδει και έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία σε δύσκολους καιρούς (Ελπίζουμε όλα τα μέλη του εμπορικού συλλόγου, να είναι εντάξει στον τομέα αυτό). Θα συνεχίσουμε ενάντια σε κάθε ρατσιστικό κρούσμα στις γειτονιές μας, για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, για άσυλο στους πρόσφυγες, για την ενότητα των εργατών κόντρα σε όσους θέλουν να μας διαχωρίσουν.

Παρασκευή 27/1/12, Νέα Ιωνία

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

http://www.antiracismfascism.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: