Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Καταφύγια για άστεγους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δριμύ ψύχος αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες. Λόγω της κακοκαιρίας οι δήμοι μετατρέπουν θερμαινόμενους χώρους σε καταφύγια για τους άστεγους....

Καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα

Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 2105246515 και 210 5239465. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (street work)

Επιστήμονες και εθελοντές του ΚΥΑΔΑ θα κινούνται στους δρόμους ενημερώνοντας τους αστέγους για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους ή παρέχοντάς τους επί τόπου βοήθεια με κουβέρτες, ιματισμό, φάρμακα και ζεστό ρόφημα. Επιπλέον ο δήμος θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός).

Καταφύγια στη Θεσσαλονίκη

Στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους προσφέρει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία:

Ε’ ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
13ο Γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
Β’ ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

Έκκληση για ρούχα και σκεπάσματα
Απαραίτητα είναι χειμωνιάτικα ρούχα και σκεπάσματα για τους άστεγους συμπολίτες μας. Μπορούν να παραδοθούν προκειμένου να μοιραστούν στο Ίδρυμα Αστέγων, Πειραιώς 35 ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας τηλ 210 5246515 -16

Επιπλέον, η ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ που εργάζεται στο δρόμο για άστεγους, κάνει έκκληση για τρόφιμα, νερό, χοντρά μπουφάν και κουβέρτες. Κωνσταντινουπόλεως 30, τηλ.2103410462.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: