Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΙΣ ΕΛΕYΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ- ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ Μενάκιο του ΟΜΝΙΑ ΤV

Θυμός και αγανάκτηση ήταν τα συναισθήματα στο άκουσμα της είδησης ότι τα ΜΑΤ συνέλλαβαν έναν συνάδελφο, τον Μενάκιο του ΟΜΝΙΑ TV και τον προσήγαγαν ως άκρως επικίνδυνο, σιδηροδέσμιο στην Γενική Ασφάλεια για τα ...παραιτέρω.
Τοv φόρτωσαν με ψεύτικες κατηγορίες όπως κάνουν στις περισsότερες των περιπτώσεων. Κατηγορίες καρμπόν για όλους όσοι συνελλήφθησαν απ΄ το σωρό για να δείξουν ότι δουλεύουν οι αστυνομικοί του Παπουτσή.
Ο Μενάκιος δούλευε για το εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης που ενοχλεί. Δούλευε κάνοντας ρεπορτάζ για την πορεία της 6ης Δεκεμβρίου που γινόταν στη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Δούλευε σε ένα μέσο που ενοχλεί τόσο τους εξουσιαστές της τρικομματικής Κυβέρνησης όσο και τους άλλους, τα διάφορα λόμπυ που χρηματοδοτούν αβέρτα τα κόμματα εξουσίας και τους διάφορους μεγαλοδημοσιογράφους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη κάθε βράδυ από τα τηλεπαράθυρα.
Ο Μενάκιος δε φορούσε γραβάτα ούτε κρατούσε ακριβό στυλό. Δεν κυκλοφορεί στα σαλόνια των βιομηχάνων ούτε πίνει καφέ στα μπαρ του Κολωνακίου μαζί με το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό ούτε φιλοξενείται στα πρωινάδικα. Συνεπώς δεν τον ξέρουν οι αρχιμπάτσοι που δίνουν εντολές και οι Παπουτσήδες θεωρούν ότι μπορούν να εκτονώνουν την καφρίλα τους πάνω του.
Όλοι αυτοί είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι, για την εξαθλίωση του λαού, για την φτωχοποίηση της χώρας. Και ο Μενάκιος με τους ομοίους του τούς χαλούν την πιάτσα.

Ο Μενάκιος αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το μεσημέρι. Δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν αφού και η γελοίοτητα έχει όρια. Τον άφησαν ελεύθερο και κάποια στιγμή θα δικαστεί και είναι βέβαιο ότι θα αθωωθεί. Του είμαστε αλληλέγγυοι στην περιπέτειά του που θεωρώ ότι θα του είναι μια χρήσιμη εμπειρία.
Είμαστε δίπλα του όπως είμαστε δίπλα σε όλους τους Μενάκιους που αντιστέκονται.

*Τη φωτογραφία την πήρα από τον @cocobilly

Δεν υπάρχουν σχόλια: