Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PUBLIC ISSUE: ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ- ΔΗΜΑΡ- 8κομματική ΒΟΥΛΗ

Πρωτόγνωρα για το πολιτικό σκηνικό αποτελέσματα παρουσιάζει το βαρόμετρο Δεκεμβρίου της εταιρείας δημοσκοπήσεων public issue  για τον skai, στο οποίο αποτυπώνεται η καλπάζουσα άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και παράλληλα η καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ που ολοένα υποχωρεί.
Πιο συγκεκριμένα, στη πρόθεση ψήφου, για πρώτη φορά, το...ΠΑΣΟΚ, απειλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ να ακολουθεί.
Έτσι, σύμφωνα με το βαρόμετρο η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,5%  ο ΣΥΡΙΖΑ με 14% το ΚΚΕ με 13,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 6%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 3%.

Στα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ, το 53% έχει αρνητική γνώμη για την Ε.Ε. και το 44% θετική, ενώ για το ενιαίο νόμισμα το 66% έχει θετική άποψη με το 30% να τάσσεται κατά.


Την ίδια ώρα ωστόσο το 69% πιστεύει ότι εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή η κατάσταση θα είναι μάλλον χειρότερη και μόλις το 15% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη.

Το 24% δηλώνει πως έλαβε μέρος σε κάποια κινητοποίηση τον τελευταίο μήνα. Από τον Μάρτιο έως σήμερα το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε συγκεντρώσεις έχει καταγραφεί τον Ιούλιο και ανέρχεται στο 29%

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ? ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΘΕΤΕ? ΕΑΝ ΕΝΝΩΘΕΙ ΥΠΕΡΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ? ΘΑ ΚΑΜΜΑΡΩΝΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥΣ Ή ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ (ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ).

Ανώνυμος είπε...

Το "υπεύθυνο" αστικό μαύρο μέτωπο ενώθηκε, Εμείς πότε;