Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

VIDEO: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΓΣΕΕ


Παρέμβαση στη ΓΣΕΕ ετοιμάζεται να κάνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ζητώντας να υπάρξει ευρωπαϊκή παρέμβαση προς τα συνδικάτα των χωρών, στις οποίες οι εργαζόμενοι πλήττονται με όμοιο τρόπο. Στόχος της παρέμβασης είναι η κινητοποίηση των ευρωπαϊκών συνδικάτων, ώστε να βρεθεί ένα κοινό πεδίο δράσης....

Η Επιστολή προς το Γ.Παναγόπουλο

Σε συνέχεια των προσπαθειών της ΓΣΕΕ και μέσω του UNI-EUROPA και του διεθνές γραφείου εργασίας, ζητάμε την περαιτέρω προσπάθεια για συντονισμό και συνεργασία με τα Συνδικάτα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλήττονται άμεσα από την κρίση.

Η επίθεση που δεχόμαστε στη χώρα μας από τις αγορές δεν είναι ζήτημα μόνο Εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό αφού ο στόχος δεν είναι η οικονομία της χώρας μας αλλά του ίδιου του Ευρώ.

Η λύση που θα πρέπει να δοθεί και δεν είναι άλλη από αυτή της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας, θα πρέπει να είναι Ευρωπαϊκή.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να πιέσουμε την Τρόικα και τα Οικονομικά συμφέροντα μέσω ενός συντονισμένου, οργανωμένου και Πανευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

"Χωρίς παρατράγουδα"

Εν τω μεταξύ, η πιο "ήσυχη" πορεία στα χρονικά της κρίσης ήταν η σημερινή, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής, πανελλαδικής απεργίας. Με σαφώς λιγότερο κόσμο να έχει βγει σήμερα στους δρόμους, η πορεία του ΠΑΜΕ και ακολούθως του ΕΚΗ κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

cretalivegr

Δεν υπάρχουν σχόλια: