Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

VIDEO- Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ "ΕΝΟΧΛΕΙ"


Με την γνωστή μέθοδο της αγωγής κατά δημοσιογράφου αποφάσισε να κινηθεί και η δήμαρχος Βέροιας και μάλιστα ζήτησε να της δοθεί η σχετική οικονομική πίστωση από το δήμο ώστε να καλύψει τα δικαστικά έξοδα. Η αγωγή στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Verianet.gr, του Δημήτρη Καρολίδη, που της ασκεί σκληρή κριτική όπως έχει... κάθε δικαίωμα ως δημοσιογράφος.
Όμως, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου που και η ίδια πέρασε από το χώρο της δημοσιογραφίας μετέρχεται ενός μέσου που θέσπισε ο Βενιζέλος και το οποίο έχει χαρακτηριστεί από όλες τις Ενώσεις Συντακτών ως μέσο χειραγώγησης και φίμωσης του τύπου.
Είναι σαφές ότι η κριτική που ασκεί ο Δ. Καρολίδης κινείται και έχει ελατήρια όχι προσωπικά αλλά πολιτικά και η γλώσσα του είναι αιχμηρή όπως καια πλείστων όσων άλλων στη χώρα και βέβαια υπόκειται κι αυτός στη γνωστή δίωξη.
Το βίντεο είναι από τη ΛΑΪΚΟΥΡΑ

3 σχόλια:

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη και μάλιστα με έξοδα των δημοτών αποτελεί μέγα ατόπημα της δημάρχου. Όσο και αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με τα δημοσιεύματα του Καρολίδη, επειδή τον παρακολουθώ καθημερινά, η κριτική που ασκεί και η φρασεολογία του δε δικαιολογηγούν τέτοια αντιμετώπιση.

Είναι μια προφανής απόπειρα φίμωσης του Καρολίδη και τρομοκράτησης όποιας άλλης φωνής στο μέλλον διανοηθεί να ξεφύγει από την κυρίαρχη πρακτική υποτέλειας στην εκάστοτε εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Μην ασχολείστε με αυτήν. Έχει το ακαταλόγιστο. Χτυπήστε αυτό το σύστημα που στηρίζει χρόνια τώρα, τον μεσαίωνα. Το κομματικό παρακράτος που ζει και βασιλεύει παντού. Η σχέση της με την αισθητική και την αίσθηση να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω της, την αντιλαμβάνεσαι όταν την δείς απο κοντά. Δεν είναι αυτή το πρόβλημα.Οι αμελητέες ποσότητες, τι λέω τώρα για ποσότητες, δεν αξίζει να μας τρώνε χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Ε,βέβαια, πρέπει να μας τρομοκρατεί ο Καρολίδης και μόνο αυτός! Ζήτω η δημοσιογραφική χούντα!