Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

VIDEO: Δεν είναι μόνο το αβγό...


Δεν είναι μόνο το αβγό... from politestv on Vimeo.
Η Μαρίνα Δημητριάδου, που έριξε αβγό στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, μιλά ...
για όσα «όπλισαν» το χέρι της για τη συγκεκριμένη κίνηση. Παραδέχεται πως ίσως τα αβγά δεν είναι λύση αλλά υπάρχουν πολλά περιστατικά «βίας» που υπόκειται η ίδια και όλοι οι πολίτες καθημερινά.
Η συνέντευξη της κ. Δημητριάδου στην Τηλεόραση από τους Πολίτες δόθηκε λίγες μέρες μετά την καταδίκη της σε πέντε μήνες φυλάκιση (με τριετή αναστολή) για την επίθεση με αβγό στον υφυπουργό Μανώλη Όθωνα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Η Μαρίνα Δημητριάδου μιλά για την εξέλιξη της δίκης και για την καταδίκη της χωρίς καν να παραστεί ο κ. Όθωνας στο ακροατήριο ενώ τονίζει πως αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο ο ορισμός «απρόκλητη επίθεση». Αναγνωρίστηκε δηλαδή πως οι πράξεις ενός πολιτικού μπορεί να αποτελέσουν πρόκληση για την αντίδραση των πολιτών έστω κι αν είναι καταδικαστέα η μορφή της αντίδρασης αυτής.

Η 33χρονη ιστορικός και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρεται στην ανάγκη οργάνωσης αντιδράσεων «από τα κάτω», μιλά για μια δημοκρατία όπου ο κυρίαρχος λόγος καθορίζεται από τα μέσα «εμπορικής» ενημέρωσης και προτείνει συνεχή, μικρά και σταθερά βήματα για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης.

Μιλά ειδικά για το χώρο της Παιδείας, για τις ευκαιρίες που δίνει η Ελλάδα ειδικά σε όσους σπουδάζουν στις ανθρωπιστικές επιστήμες όπως εκείνη και για τον νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια, ο οποίος, όπως λέει, στην ουσία καταργεί την ανεξαρτησία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η Μαρίνα Δημητριάδου μετά το περιστατικό με τον κ. Όθωνα δημιούργησε το blog http://augobolos.blogspot.com/



πηγή  politestv.gr via parallhlografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: