Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ TRASTIC- ΔΙΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ

Έχουμε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο εμείς όσο και ο αν. γραμματέας του συνδικάτου Μετάλλου Λ. Κιοσέογλου στην απεργία της TRASTIC στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Οι εργάτες απεργούν τέσσερις μήνες τώρα και το θέμα έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί μια "διάσπαση" μεταξύ τους αφού υπάρχουν διιστάμενες απόψεις αναφορικά με... την διαχείριση της απεργίας.
Το ΔΣ του σωματείου εμμένει στην συνέχιση της απεργίας και την περιφρούρησή της με κύριο αίτημα την εξόφληση των δεδουλευμένων μέχρι τελευταίου ευρώ και την ακύρωση των απολύσεων που έκανε η εργοδοσία.
Από την άλλη, υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι των εργαζομένων που θέλει να συζητήσει την πρόταση του εργοδότη που είναι να καταβάλλει ένα τμήμα, ίσως και το 50%, των οφειλομένων χρημάτων στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα να τα διακανονίσει από κοινού πότε και σε πόσες δόσεις θα καταβληθούν.
Αυτό το θέμα έχει διχάσει τους εργαζόμενους και μέρα με τη μέρα δημιουργεί δυναμική εσωστρέφειας και ενδεχομένως και εσωτερικής σύγκρουσης.
Είναι φανερό ότι το Σωματείο θα πρέπει να καλέσει σε γενική συνέλευση τα μέλη του και να δουν από κοινού πως και με ποιον τρόπο θα καθορίσουν εφεξής τον αγώνα τους γιατί θα είναι άδικο να πάει στράφι αυτός ο πολύμηνος αγώνας που έδωσαν.
Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα βιοπορισμού των εργατών. Υπάρχει ο φόβος της οριστικής απώλειας των θέσεων εργασίας. Όμως, υπάρχει και ο κοινός αγώνας που πρέπει να δοθεί με συνέπεια και επιμονή ώστε να επιτευχθεί ο ουσιαστικός στόχος που είναι εξόφληση των δεδουλευμένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ακύρωση απολύσεων.
Σ΄ αυτά πρέπει να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι και να βρουν τρόπο να τα παλέψουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

stoimeno to swmateio ths trastic h etairia poulise oikopeda dyo mesa apo to ergostasio sti timi ton 700.000 xiliadon ebro kai den pire draxmi o ergazomenos ntropi toys