Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ-TRASTIC: Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Του
Λ. Κιοσέογλου*

Eδω και εναν μηνα βρισκεται σε εξελιξη η τιτανια προσπαθεια των συναδερφων Μεταλλεργατων της Χαλυβουργικης, οι οποιοι μη αποδεχομενοι την απολυση συναδερφων τους και την μισθολογικη και εργασιακη εξαθλιωση τους, κρατουν γενναια τα μετεριζια τους απεναντι στην προκλητικη εργοδοσια του Μανεση. Αμεριστη συμπαρασταση...
 απο σωματεια, σχολεια, συλλογους-και ΚΑΜΜΙΑ απο τους επισημους φορεις..

Δεν ειναι ομως η μοναδικη περιπτωση, η οποια για καιρο θαβονταν απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ του κεφαλαιου.. Ταυτοχρονα, ισως και παραπανω, οι εργαζομενοι της TRASTIC (πρωην ΕΛΛΕΝΙΤ) μετα τα φαναρια της Γεφυρας στην Θεσσαλονικη, βρισκονται για ολο αυτο το διαστημα σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- μια και εχουν να πληρωθουν απο το καλοκαιρι! Κι ενω εχουν δικαιωθει και εχουν επιβληθει ασφαλιστικα μετρα, η προκλητικη εργοδοσια επιχειρει συνεχως να βγαλει εμπορευμα απο το εργοστασιο, εις γνωση της ΠΑΡΑΝΟΜΑ..

Τολμαει μαλιστα να καλει ενιοτε και την αστυνομια, και να εμπλεκει τον εισαγγελεα! Εγκαλουνται δηλαδη οι φορεις της δικαιοσυνης(...) να στηριξουν το αδικο που επιβαλλει στους εργαζομενους της μια-προσοχη-ΥΓΙΗΣ και ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ επιχειρηση, με παραγγελιες εκατονταδων χιλιαδων ευρω..

Φυσικα τιποτα δεν γινεται, διοτι οι εργαζομενοι-και μπραβο τους-φυλαγουν με βαρδιες ολο το 24ωρο την πυλη. Ολο αυτο το διαστημα, οπως ομολογουν, οι μονοι που τους συμπαραστεκονται και ενδιαφερονται για την εξελιξη του προβληματος τους, ειναι η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και το ΠΑΜΕ.Το ΕΚΘ λαμπει δια της απουσιας του..

Απο την πλευρα δε της τοπικης αυτοδιοικησης,ο δημος Χαλκηδονας-μεσω του δημαρχου-εχει αρκεστει σε συμπονετικα λογια και μετεκλογικες εθιμοτυπικες παρουσιες.. Τσαι και συμπαθεια δηλαδη.. Ειναι δυνατον, οταν τοσοι οικογενειαρχες, ανθρωποι του μοχθου, εχουν ΜΗΝΕΣ να φερουν μεροκαματο στο σπιτι, η δημοτικη αρχη-αλλα και οι υπολοιπες παραταξεις στον δημο-να επιδεικνυουν τετοια κοινωνικη αναλγησια; Δεν συζητω οτι θα επρεπε να εχουν φερει τα πανω κατω στους εμπλεκομενους φορεις και την ιδιοκτησια,αλλα και στο πραγματιστικο μερος, ειναι δυνατον να μην εχει παρθει αποφαση για την οικονομικη στηριξη του παραδειγματικου και καθ'ολα δικαιου αγωνα αυτων των ανθρωπων; Την στιγμη μαλιστα που (οπως ομολογουν οι ιδιοι)η οικονομικη ευρωστια του ιδιου του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ειναι γνωστη σε ολους-αν φταναμε ακομα και σε αυτο το υστατο επιχειρημα;

Πολλα και δικαια παραπονα,και απο οσα λενε,οταν θα ερθει η ωρα, ΔΕΝ θα ξεχασουν κι αυτοι, αυτους που τους εχουν ΞΕΧΑΣΕΙ..

Οι καιροι, οι αναγκες και οι δρασεις και ευθυνες των θεσμικων φορεων εχουν αλλαξει- χαρη στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τις ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ της ντροπης- και καποιοι δεν το καταλαβαν..

Σε πολλους δημους. Σε πολλους νομους αυτης της ρημαγμενης-απο οσους κυβερνησαν και κυβερνουν-χωρας. Οι πολιτες κρινουν και θα μιλησουν τελευταιοι.
ΣΥΝΤΟΜΑ

*Α. Γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας- Θράκης- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: