Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ PROFEL ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 29 Νοεμβρίου 2011 συνάντηση εκπροσώπων της PROFEL (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Μεταποιητών Φρούτων & Λαχανικών) και Ευρωβουλευτών μελών της Αγροτικής και της Περιβαλλοντικής Επιτροπής.
Στη συνάντηση αυτή από την πλευρά των μεταποιητών αναλύθηκε η δραστηριότητα του κλάδου και αναφέρθηκαν τα προβλήματά του. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που...αντιμετωπίζουν, τόσο οι Ευρωπαίοι αγρότες-παραγωγοί, όσο και οι μεταποιητές στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Επισημάνθηκε το υψηλό κόστος παραγωγής στην Ε.Ε. που οφείλεται στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των ευρωπαϊκών προϊόντων που επιβάλλει η νομοθεσία αλλά και στο υψηλό κόστος της κοινωνικής και περιβαλλοντικής αντίληψης που χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους μεταποιητές, σε αντιθεση με τους μεταποιητές των τριτων χωρών που μας ανταγωνίζονται.
Έγινε ειδικότερη αναφορά και στα θέματα της Ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας (κομπόστα ροδακίνου, χυμός κ.τ.λ.).
Στη συνάντηση μετείχαν 14 Ευρωβουλευτές από την Γερμάνια, Βέλγιο, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία και Γαλλία. Από ελληνικής πλευράς την συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Γ. Παπαστάμκος και Θ. Σκυλλακάκης.
Από την πλευρά των μεταποιητών μετείχαν ο Α/πρόεδρος της PROFEL και Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου και ο Γ. Γραμματέας της Ε.Κ.Ε. και Διευθυντής της ΑΛΜΜΕ κ. Χρήστος Γιαννακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: