Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Oι μνηστήρες για τις «γαλάζιες» λίστες στην Κεντρική Μακεδονία

Το πρόβλημα με τις γυναίκες είναι εμφανές και στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου το κόμμα θα επιδιώξει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο δέκα υποψήφιες (η λίστα είναι 20μελής), έτσι ώστε να ανέβει πανελλαδικά το νούμερο και να καλυφτεί η γυναικεία ποσόστωση. Αν και πριν από μερικούς μήνες το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, σήμερα οι ουρές των...υποψηφίων είναι αισθητά μικρότερες. Η Ανθή Σαλαγκούδη φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αφοσιωθεί στην αυτοδιοίκηση, η Αννα Ευθυμίου κινείται δραστήρια, αλλά δεν έχει ακόμη πει το οριστικό «ναι», ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για τη Λιάνα Γούτα, που εδώ και καιρό για επαγγελματικούς λόγους απουσιάζει συχνά από τη Θεσσαλονίκη. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η Αρτεμις Διαλυνά, ενώ ακούγονται έντονα τα ονόματα της Βίκυς Ευταξά, της Γωγώς Παπαϊωάννου - Γάκη και της Χριστίνας Κελεσίδου, καθώς και της Μαρίας Μήτσιου και της Μαρίας Αποστολίδου.
Στη λίστα της Α' θα είναι ο Γιώργος Ορφανός και ο Παναγιώτης Κοκκόρης, οι «σαμαρικοί» Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Πανοζάχος, αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Νίκος Βεζυρτζής. «Παίζει» ακόμη και το όνομα του Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και του Δημήτρη Γαρούφα, ενώ δραστηριοποιείται και ο Κώστας Μαργαρίτης. Υποψήφιοι θα είναι οι πέντε σημερινοί βουλευτές (Κ. Καραμανλής, Κ. Γκιουλέκας, Σ. Καλαφάτης, Γ. Ιωαννίδης και Ε. Ράπτη).
Στη Β' τα μέχρι πρόσφατα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς οι αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες (Αρης Αραμπατζής και Γιάννης Καραγιάννης) δεν είναι πια δεδομένες. Ετσι η λίστα είναι ανοικτή. Τα ονόματα εδώ είναι αυτά των Παντελή Τσακίρη, Αδάμ Ρεγκούζα και Γιάννη Παλαιστή, της Εύης Παντούσα, της Δήμητρας Κοασίδου και της Πόπης Καλαϊτζή. Στη λίστα θα συμπεριληφθούν οι δύο βουλευτές, Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης.

Δυτική Μακεδονία
Στη Δυτική Μακεδονία τα νέα ονόματα δεν είναι και λίγα. Στην Κοζάνη θέση στη λίστα διεκδικούν ο δικηγόρος και γιος του πρώην βουλευτή Στάθης Κωνσταντινίδης, ο παλιός πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιώργος Τοπαλίδης, και ο παλιός γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Διαμαντής Βαχτσιαβάνος.
Στα Γρεβενά το ψηφοδέλτιο αποτελεί γρίφο: το όνομα του Χρήστου Φώλια εξακολουθεί να ακούγεται, το ίδιο και αυτό του παλιού «καραμανλικού» Γιώργου Βακουφτσή, ενώ ενδιαφέρον για τη λίστα έχουν εκδηλώσει ο πολιτευτής Δημήτρης Καραστέργιος, η αντιδήμαρχος Γρεβενών Κατερίνα Πέτρου και ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Νούτσος.
Στην Καστοριά τα νέα ονόματα είναι του Σταύρου Μαγαλιού, του πρώην δημάρχου Αργους Ορεστικού Νίκου Τοτονίδη και της Μαρίας Αντωνίου και στη Φλώρινα του πρώην γενικού γραμματέα Ιόνιων Νήσων Σωτήρη Βόσδου. Θέση στη λίστα διεκδικούν ο Απόστολος Ασλανίδης και ο πολιτευτής Σταύρος Παπασωτηρίου, ενώ ξανά υποψήφιοι θα είναι οι βουλευτές Στάθης Κωνσταντινίδης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Γιώργος Κασαπίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Κεντρική Μακεδονία Το Κιλκίς, όπου η ΝΔ αυτή τη στιγμή δε διαθέτει βουλευτή, αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό στην Κεντρική Μακεδονία. Θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Συμπιλίδης; Και τι θα γίνει με την υποψηφιότητα του Σάββα Τσιτουρίδη;
Στην Πέλλα καταγράφεται έντονος διαγκωνισμός, καθώς δίπλα στο βουλευτή Γιώργο Καρασμάνη στη λίστα θέλουν να συμπεριληφθούν ουκ ολίγοι «γαλάζιοι»: ο στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά Διονύσης Σταμενίτης, ο Δάνης Τζαμτζής, ο Αλκης Νουσηκύρου, ο πρώην δήμαρχος Αριδαίας, Πέτρος Ζέρζης, η Πόπη Φουντουκίδου, ο Στέλιος Αντωνίου και ο Γιώργος Μουράτογλου.
Μεγάλος ανταγωνισμός και στην Ημαθία, όπου υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Τάσος Μπαρτζώκας, ο Απόστολος Βεζυρόπουλος, ο Κώστας Ζιώγας (κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά), η παλιά υποψήφια με το ΛΑΟΣ Σταυρούλα Γιανούτσου και ο οικονομολόγος Χρήστος Μάμαλης.
Στην Πιερία (βουλευτής ο Κώστας Κουκοδήμος), θέση στη λίστα διεκδικούν ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Αστέριος Τόκας, ο Απόστολος Πόδας (άλλος ένας κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά) και ο πρώην νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου, αλλά και ο Δημήτρης Χριστογιάννης, ενώ στη Χαλκιδική ακούγονται τα ονόματα του Ευθύμη Καρανάσιου, του Δημήτρη Πάχτα και του Βασίλη Πάππα, ενώ υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς.

Στην Καβάλα δίπλα στο βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, ενώ θέση διεκδικούν ακόμη ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλιοντζής (προμηνύεται εμφύλιος μεταξύ Καλαντζή και Καλλιοντζή), ο πολιτευτής Κώστας Αντωνιάδης, αλλά και οι γυναίκες Μαρίνα Φιλιππίδου, Δήμητρα Τσανάκα και Βάσω Παπουτσή - Μήττα.

Στις Σέρρες το σενάριο της υποψηφιότητας από την οικογένεια του Αχιλλέα Καραμανλή δεν επιβεβαιώνεται. Θέση στη λίστα, όπου θα είναι υποψήφιοι οι τρεις σημερινοί βουλευτές (Κόλλια -Τσαρούχα, Καρυπίδης και Λεονταρίδης) διεκδικούν οι Κώστας Στάγκος, Σάκης Μασλαρινός και Σωτηρία Πάνου, ενώ στη Δράμα ακούγονται τα ονόματα του Θωμά Μαργαρίτη και του Δημήτρη Κυριακίδη. Εδώ υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Μαργαρίτης Τζίμας.


Ν. Οικονόμου

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπαρτζώκας, Βεζυρόπουλος, Μάμαλης , ποιοι είναι αυτοί ρε παιδιά? Τους γνωρίζει ο θυρωρός τις πολυκατοικίας τους?

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω το όνομα του Φωτιάδη, μήπως με απόφαση του Λυκουρέτζου πάρει την θέση του Εφραίμ?

Ανώνυμος είπε...

Απόστολος Πόδας κουμπάρος , Κώστας Ζιώγας κουμπάρος, Αντώνη πρόσεχε από κουμπάρους την πάτησε και ο Καραμανλής.

Ανώνυμος είπε...

οι δύο τελευταιοι είναι εφοριακοί που έκαναν την υπηρεσία τσιφλίκι του πατέρα τους