Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η μνημονιακή Κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεχίζοντας, το διατεταγμένο από την Τρόικα και τους δανειστές της χώρας «θεάρεστο» έργο της, διάλυσης του δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού μας συστήματος, παρά τους σημερινούς τακτικισμούς στο υπουργικό συμβούλιο, δεν... μπορεί να αποκρύψει, όπως και τα τρία κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή, τις επιδιώξεις της για την υπονόμευση του Δημόσιου Ασφαλιστικού συστήματος και την ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών ταμείων.
Η Κυβέρνηση ευρισκόμενη σε εντεταλμένη υπηρεσία, έχει ολοφάνερο στόχο νέο πετσόκομμα των συντάξεων, πάντα στο όνομα της νεοφιλελεύθερης δημοσιονομικής «εξυγίανσης και προσαρμογής».
Δε διστάζει να βάλει με κυνικό τρόπο, για άλλη μια φορά χέρι και στις επικουρικές συντάξεις, δηλαδή σε χρήματα και εισφορές αποκλειστικά εργοδοτών και εργαζομένων, με τις ρυθμίσεις που προωθεί.
Η βίαιη ενοποίηση των επικουρικών ταμείων χρησιμοποιείται, προκειμένου να δεσμευτούν τα αποθεματικά των πλεονασματικών ταμείων.
Προκειμένου να το επιτύχει:
1. Χρησιμοποιεί ως όχημα τις αναλογιστικές ψευτο-μελέτες, παρ’ όλο που ελέγχονται για την αντικειμενικότητα των παραδοχών και των στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων.
2. Αποκρύπτει την κατασπατάληση των αποθεματικών των ταμείων, που θυσιάστηκαν στο όνομα του χρηματιστηριακού τζόγου.
3. Αποσιωπά ότι τα αποθεματικά του επικουρικού ταμείου ασφάλισης των ιδιωτικών υπαλλήλων, χρησιμοποιήθηκαν για άλλες ανάγκες του συστήματος, χωρίς ποτέ να επιστραφούν.
4. Προσπερνά σκοπίμως ότι και με την υπογραφή της χθεσινής και τη σημερινής κυβέρνησης, καταστράφηκε στο όνομα της μνημονιακής πολιτικής, η οικονομική βάση που στηρίζεται το ασφαλιστικό σύστημα, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και για τα επικουρικά ταμεία.
5. Αντιμετωπίζει ως επί μέρους λεπτομέρεια τη γενικευμένη εισφοροδιαφυγή, που γίνεται με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, και στερεί πραγματικά έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος.
Είναι προφανές, ότι και από αυτή τη σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου εργασίας και της κυβέρνησης, ικανοποιείται το σύνολο των αιτημάτων της οικονομικής ελίτ, που δε θα τα φανταζόταν ούτε στα καλύτερα της όνειρα.
Αν αυτή η εξέλιξη γίνει πραγματικότητα, θα πρόκειται ουσιαστικά για υπεξαίρεση των χρημάτων των εργαζομένων, που για χρόνια εισφέρουν στα επικουρικά τους ταμεία, για να απολάβουν μια αξιοπρεπή σύνταξη.
Δυστυχώς, ο σημερινός υπουργός Εργασίας, από υπερασπιστής και συνήγορος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης κάποτε, λειτουργεί σήμερα ως ενδιάμεσος, εκτελώντας κατά γράμμα τις άνωθεν εντολές των καταστροφέων του ελληνικού λαού.
Τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ πρέπει να απαιτήσουν να «αποσυρθούν από το τραπέζι» αυτοί οι σχεδιασμοί και να επαναφέρουν το αίτημα για ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αναδιανομής και αλληλεγγύης σε συνδυασμό με την άμεση επαναχρηματοδότηση του συστήματος και την εγγύηση του κράτους σε αυτό.
21-12-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: