Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης η κατάθεση αγωγής εναντίον του δημοσιογράφου Δημήτρη Καρολίδη για συκοφαντική δυσφήμηση

Βέροια 16 Δεκέμβρη 2011

Η απόφαση της δημάρχου Βέροιας, με τις "ευλογίες" της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, για κατάθεση αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση και μάλιστα με έξοδα του δήμου εναντίον του δημοσιογράφου Καρολίδη Δημήτρη για δημοσιεύματα που κατά τους ισχυρισμούς της...
κ. Ουσουλτζόγλου τη θίγουν προσωπικά συνιστά ατόπημα.
Ατόπημα προσωπικό της δημάρχου κι όσων στήριξαν με τη ψήφο τους αυτή την επιλογή, αφού αποτελεί υποχρέωση και χρέος κάθε δημοσιογράφου να ελέγχει και να ασκεί κριτική στην εκάστοτε εξουσία. Αυτός είναι ο ρόλος της δημοσιογραφίας και η σκληρή, ομολογουμένως, κριτική του κ. Καρολίδη, είτε κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί της, κινείται μέσα στα πλαίσια αυτού του ρόλου. Φαίνεται πως η κ. Ουσουλτζόγου αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως υποτελή και μίσθαρνη στην εξουσία.
Αποτελεί όμως και σαφή απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης όποιας άλλης φωνής στο μέλλον διανοηθεί να ξεφύγει από την κυρίαρχη δημοσιογραφική πρακτική υποτέλειας στην εκάστοτε εξουσία.
Αν η κ. Δήμαρχος νιώθει ότι θίγεται προσωπικά δικαίωμά της να προσφύγει ατομικά στη δικαιοσύνη ανοίγοντας το δικό της πορτοφόλι. Σε καμιά περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει με έξοδα των δημοτών, ειδικά όταν αυτή η δημοτική αρχή μόλις πριν λίγες εβδομάδες προχώρησε σε αύξηση των δημοτικών τελών, επικαλούμενη οικονομική στενότητα.

Παναγιώτης Χατζησάββας
Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: