Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΓΙΝΕ ΘΑΥΜΑ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

Την προφυλάκιση του ηγούμενου της μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ αποφάσισε την Παρασκευή το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών υπό της προεδρία της κυρίας Ευγενίας Κακαβά.
Ο ηγούμενος της μονής κατηγορείται για συνέργεια σε απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πλαστογραφία και... σύσταση συμμορίας.

Το Συμβούλιο ήρε τη διαφωνία της ανακρίτριας κυρίας Ειρήνης Καλού και του εισαγγελέα Ι. Ματζούνη.

Η κ. Καλού είχε προτείνει την προφυλάκιση του ηγούμενου, ενώ ο κ. Ματζούλης είχε προτείνει την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης200.000 ευρώ.


TΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

5 σχόλια:

Prince Oliver είπε...

Πάτερ, άφες αυτοίς· ου γαρ οίδασι τι ποιούσι!

Αυτή είναι η υπέρτατη ξεφτίλα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και της νεοελληνικής δικαιοσύνης! Ντροπή σε όσους το απαρτίζουν , ντροπή και σε εμάς τους υπολοίπους που το ανεχόμαστε! Προφυλακιστέος ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου μέχρι να αποφασίσει η δικαιοσύνη αν είναι ένοχος ή όχι! Δεν μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης αν δηλαδή ο Γέροντας Εφραίμ ήθελε περιουσία για να τακτοποιήσει τα παιδιά του, για να έχει χρήματα για τα ..γηρατειά του , ή αν τα ήθελε για το καλό της μονής που είναι θεολογική και πολιτιστική μας κληρονομιά ή για φιλανθρωπικό έργο κ.λ.π. Μένουμε στην σημερινή μεγάλη απόφαση για τον τεράστιο “εγκληματία” γέροντα Εφραίμ! Την ώρα που πολιτικοί που οδήγησαν την χώρα σε αυτό το αδιέξοδο με τις μίζες τους και την ανικανότητα τους κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι! Και ρωτάμε, αλήθεια φοβόσασταν μην πάει ταξίδι στις… Μπαχάμες για να καλοπεράσει; Ή μην πάει σε καζίνο στα Σκόπια λόγω Χριστουγέννων! Κύριοι του συμβουλίου Εφετών , είμαστε σίγουροι πως θα έρθει η ώρα που θα το μετανιώσετε, και θα συνειδητοποιήσετε πως η αθεΐα σας και η αγνωσία σας ,σας οδήγησαν σε μία πράξη που θα σας ντροπιάζει για μια ζωή,ζωή εσάς και δυστυχώς και τα παιδιά σας!

Υ.Γ. Το Άγιον όρος ζει θα και θα ζει εις τους αιώνες των αιώνων και ως φάρος της ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο ,θα φωτίσει σίγουρα και αυτήν την “σκοτεινή” απόφαση-διάθεση, όπως
έχει κάνει τόσα χρόνια ενάντια σε όλες τις διαθέσεις-αποφάσεις των πολέμιων του μοναχισμού και της ορθοδοξίας

Ανώνυμος είπε...

Παραμύθια τις χαλιμάς! Το σύστημα με τους σημερινούς ανάξιους κυβερνώντες έκανε πάλι το θαύμα του. Η προφυλάκιση του Εφραίμ δεν είναι τίποτε άλλο παρά στάχτη στα μάτια του απλού κόσμου, για να έχει να ασχολείται με αυτό, και να περνάνε αυτοί τα καταχθόνια σχεδία τους. Με την προφυλάκιση του Εφραίμ, μήπως θα σταματήσουν τα χαράτσια στην ΔΕΗ ? δεν θα μειωθούν οι συντάξεις των επικουρικών? Θα μειωθεί το πετρέλαιο? Θα μειωθεί ο ΦΠΑ? Θα πάψουν να μας κυβερνούν λαμόγια? ΟΧΙ τίποτε από όλα αυτά, απλά μάθανε και συνεχίζουν να μας αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα που έχει ο λαός μας. Ας μην τους εξακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο!!

Ανώνυμος είπε...

Έστω λοιπόν πως έπρεπε να μπεί στη φυλακή. Το ερώτημα είναι, μόνο αυτός ? Οι πολιτικοί που σχετίζονται με την υπόθεση ?

Ανώνυμος είπε...

Μόνος του τάφαγε;

Ανώνυμος είπε...

Ρε Prince Oliver και λοιποι fans των μαυροφορεμενων θιασωτων της συντηρησης.. τι ειν αυτα που λες? Σιγα μην τον λυπηθουμε κιολας τον τραγο.Τι γηρατεια και εγγονια ρε? Εμας μας ρωτησε κανεις τι θα κανουμε στα γηρατεια μας?

Και επειδη δλδ δεν εχουν προφυλακισει ολους οσους συμμετειχαν στο βατοπεδι πρεπει ν αφησουν κι αυτον?

Ισα ισα απο την εκκλησια Α.Ε. πρεπει ν αρχισει το ξεβρωμισμα.Φωτια και τσεκουρι στο κατεστημενο θεοτητων-θρησκειων-επι γης πρεσβευτων και "σωτηρων" τους που λυμαινονται τοσους αιωνες τις κοινωνιες μας, καρατανε πισω το ειδος και αποχαυνωνουν τον κοσμακη.

Ξυπνηστε και πατηστε στα ποδια σας.

Ουτε θεοι ουτε αφεντες