Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργός Επικρατείας: Ανοιχτή "επ’ αόριστον" η διεξαγωγή των εκλογών

Ανοιχτή "επ’ αόριστον" άφησε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος. Συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός δήλωσε ότι όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο... εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει την ψήφο εμπιστοσύνης ενώ σημείωσε με νόημα ότι πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών ούτε ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών.

Ο υπουργός Επικρατείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και λήψης νέων μέτρων καθώς όπως είπε "αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την λήψη νέων μέτρων, θα ληφθούν νέα μέτρα" σημείωσε άλλωστε πως η κυβέρνηση ορκίστηκε στο Σύνταγμα ότι θα υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνει.

Αναφερόμενος στις διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, ο κ. Σταυρόπουλος είπε ότι κυβέρνηση δημιουργήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες σε κρίσιμη στιγμή, στηρίζεται από τρία κόμματα και έχει δύσκολα προβλήματα να λύσει ενώ σε ότι αφορά στους Υπουργούς σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει βαρύνουσα ευθύνη για την επιλογή των Υπουργών αλλά και για την απόδοσή τους.

Η εκλογολογία βλάπτει δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ζητώντας την παραμονή της παρούσας κυβέρνησης για σημαντικό χρονικό διάστημα, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: