Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑΡ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δε σταματάνε.Οι Παπαδήμ(ι)οι ήρθαν για να μείνουν

Το δίλλημα τίθεται σε όλους μας.
Βαρβαρότητα ή αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.

Έχουμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι οι συνέπειες και της τωρινής χούντας των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, θα είναι πολύχρο­νες, εξαιρετικά βαριές και με ιδιαίτε­ρη ποιότητα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
Πρόκειται για μια... «προσωρινή κυβέρνη­ση», αλλά η «ενόχληση θα είναι μόνιμη». Έχουν ξαμοληθεί οι δο­τοί υπουργοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ της Ε.Ε του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον ίδιο τον Παπαδήμ(ι)ο, συνεπικουρούμενοι από την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ για να πετύχουν μακρόχρονη παράτα­ση του βίου της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Μια κοι­νοβουλευτική χούντα με τα ούλα της!
Όλοι αυτοί απαιτούν τις απολύ­σεις των δημοσίων υπαλλήλων, τον ένα εργαζόμενο ανά οικογένεια και την ανεργία στα ύψη.
Όλοι αυτοί συναινούν στην απλήρωτη εργασία και την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων(στις ιδιωτικές και «συνεταιριστικές» βιομηχανίες κοτόπουλου, στην συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων, στις τράπεζες, στο σκυρόδεμα , στις κατασκευαστικές , σε σούπερ-μάρκετ, στους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, στα νοσοκομεία, στο Βοήθεια στο σπίτι, στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, στις βιομηχανίες τροφίμων, σε πολυκαταστήματα και αλλού).

Όλοι αυτοί απαιτούν (για τη σωτηρία της πατρίδος, βεβαίως) να στρογγυλοκαθίσουν μέχρι νεωτέρας στις καρέ­κλες των υπουργείων, μακριά από την έκφραση της λαϊκής θέλησης και της κοινωνικής οργής.
Όλοι αυτοί επιβάλλουν τα λουκέτα των μικροεμπόρων αλλά και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μέσω της πλήρους «επιχειρηματικοποίησης» της αγροτικής παραγωγής και τις συνεχείς αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Όλοι αυτοί θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη ΔΩΔΩΝΗ( η οποία γλίτωσε από τους Μητσοτάκη-Σημίτη-Καραμανλή-Παπανδρεόυ), ενώ την ίδια ώρα θέλουν να καταστρέψουν τα παράλια της Θεσπρωτίας μέσω του εργοστασίου αποσυμπίεσης ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, διαλύοντας ΑΕΙ-ΤΕΙ, αφήνοντας σχολεία χωρίς βιβλία και νοσοκομεία χωρίς αναλώσιμα!

Τα πιο επιθετικά τμήματα του κεφαλαίου σε συνεργασία με το τραπεζικό τομέα προσπαθούν να βγούνε από την καπιταλιστική κρίση ενισχυμένα σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας(καταστρέφοντας φυσικά ένα μέρος του κεφαλαίου), επιβάλλοντας βαλκανικά και κινέζικα μεροκάματα για όλους!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ.
Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που καλλιεργούνε πρέπει να σπάσει. Με το λαό στο δρόμο, με ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, ενάντια στην τρομοκρατία των κυρίαρχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με απεργίες και καταλήψεις.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Κάτω η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Έξω από την ΟΝΕ, το ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Διαγραφή του χρέους. Τα δάνεια τα έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω. Μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις-επανακρατικοποίηση όλων των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο με κοινωνικό έλεγχο. Μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, να επιστρέψουν οι Έλληνες φαντάροι από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Έξω από το ΝΑΤΟ. Φορολόγηση με 45% του κεφαλαίου-απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, όχι στην ελαστική εργασία. ποινικοποίηση της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς-απαγόρευση απολύσεων-προστασία των ανέργων. Σύνταξη στα 30 και 25 χρόνια δουλειάς για άντρες και γυναίκες αντίστοιχα-προστασία της μητρότητας. Ποιοτική και πραγματικά δημόσια χωρίς επιχειρήσεις παιδεία –υγεία. Αξιοπρεπείς τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τους πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Μπορούμε να παράγουμε, μπορούμε να αποφασίζουμε τι θα παράγουμε και πως θα το παράγουμε αλλά και να μοιράζουμε τον παραγόμενο πλούτο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Δεν έχουμε ανάγκη τους καπιταλιστές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Να φύγουνε με παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Σε αυτό θέλει να συμβάλλει με την πολιτι­κή της πρόταση η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της «χούντας» κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου. Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αρι­στεράς, να πάρουν θέση ΤΩΡΑ και να συμβάλλουν με την κοινή τους δράση.
Το αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής για να καταφέρει να επιβάλλει λύσεις χρειάζεται μια Αρι­στερά της ανατροπής, μια μαζική με­τωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά, που θα εμπνεύσει για ένα κίνημα νι­κηφόρο και με προοπτική. Ενάντια στην ου­τοπία ενός «καλού καπιταλισμού», με το ρεαλισμό της αντικαπιταλιστικής επανάστασης και της σύγχρονης σο­σιαλιστικής και κομμουνιστικής δυνα­τότητας της εποχής μας.
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδος
(συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια: