Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Γ. ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ: ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γ. Γκιουρτζής
O πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γιάννης Γκιουρτζής λίγο πριν και από τα μικρόφωνα του δήμου Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε στην στάση του συνόλου της μειοψηφίας που αποχώρησε από τη συνεδρίαση του σώματος με αφορμή την άρνησή του να τους δώσει το λόγο στη διαδικασία της επερώτησης που κατέθεσε ο σύμβουλος... Τασιόπουλος και απάντησε ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης και που είχε ως θέμα την υπόθεση του "Υδατόπυργου Παλιόχωρας".
Το θέμα γνωστό και ως ξαναζεσταμένο φαγητό ήρθε στη συνεδρίαση ενώ η υπόθεση αυτή έχει συζητηθεί και αναλυθεί τόσο πολύ που τελικά καταλήγει να είναι άνοστο και χωρίς καμιά ουσία δεδομένου ότι η υπόθεση είναι στον έλεγχο που γίνεται από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και αναμένεται η απόφαση.
Την υπόθεση του "Υδατόπυργου Παλιόχωρας" ανέλυσε ο Τ. Τασιόπουλος που επανέλαβε την γνωστή επιχειρηματολογία και στο τέλος να επέρριψε ευθύνες στον δήμαρχο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης απαντώντας στον επερωτώντα υπεραμύνθηκε των πράξεών του και τόνισε ότι όλες οι αποφάσεις που έλαβε ως δήμαρχος Πλατέος κρίθηκαν ως νόμιμες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα και οι αιτήσεις του συγκεκριμένου συμβούλου προς τα όργανα αυτά απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες.

Μόλις ολοκλήρωσε την απάντησή του ο δήμαρχος ο πρόεδρος του συμβουλίου με βάση τον κανονισμό θεώρησε ότι το θέμα ολοκληρώθηκε αλλά οι επικεφαλείς των παρατάξεων είχαν διαφορετική άποψη και ζήτησαν το λόγο για να τοποθετηθούν. Ο πρόεδρος είπε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απάντηση του δημάρχου στην επερώτηση και σχολίασε ότι η στάση αυτή πηγάζει από την διάθεσή τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
"Με βάση το άρθρο 23 του κανονισμού έδωσα το λόγο στον σύμβουλο που έκανε την επερώτηση και εφόσον δεν προέκυψαν νέα στοιχεία η συζήτηση έκλεισε. Αν έρθουν καινούργια στοιχεία τότε θα ξανασυζητηθεί το θέμα" είπε ο Γ. Γκιουρτζής.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν να αποχωρήσουν ομαδικά οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταγγέλλοντας τον πρόεδρο για "χουντική συμπεριφορά".

Ο πρόεδρος του σώματος Γ. Γκιουρτζής μιλώντας στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 είπε ότι "επιστρέφω τον χαρακτηρισμό σε όσους τον είπαν. Εγώ δεν είχα ούτε έχω καμιά σχέση με τέτοιες πρακτικές και πολύ περισσότερο με χούντες.".
Στη συνέχεια ο κ. Γκιουρτζής αναφέρθηκε στην αίτηση που κατέθεσαν οι σύμβουλοι Τσιάπλας και Τασιόπουλος προς τον περιφερειακό διευθυντή Ημαθίας και που ζητούσαν να μάθουν αν είναι δικαιολογημένες οι απουσίες του συμβούλου της πλειοψηφίας Θ. Τσιφόπουλου και αν δικαιούνται να παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις τόσο ο Θ. Τσιφόπουλος όσο και αντιδήμαρχος Γρ. Στεργιόπουλος που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινές φυλάκισης.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου είπε ότι η κίνηση των δυο συμβούλων ήταν αντιδεοντολογική και είχε ως στόχο την δική του επάρκεια και στάση και ουσιαστικά τον εξέθεσαν για λόγους εντυπωσιασμού αφού το θέμα των απουσιών δεν υφίσταται δεδομένου ότι όλες οι απουσίες που έκαναν οι σύμβουλοι Τσιφόπουλος, Παπαδόπουλος και Λαμπίρη ήταν δικαιολογημένες και ως εκ τούτου δεν υφίσταται θέμα.

Για το ζήτημα των καταδικαστικών αποφάσεων είπε ο πρόεδρος ότι ο νόμος ορίζει ότι εφόσον δεν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις δεν υφίσταται θέμα για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις, σχολιάζοντας ότι τα ερωτήματα αυτά είναι ανούσια και προς εντυπωσιασμό.

Ο πρόεδρος του σώματος σχολίασε ότι ενώ στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν μια σειρά θεμάτων με μεγάλη σημασία όπως το ύψος των δημοτικών τελών, την μεταφορά των σκουπιδιών, για το αποχετευτικό της Μελίκης η αντιπολίτευση σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να δείξει την δέουσα προσοχή και ενδιαφέρον που απασχολούν τους πολίτες.
"Αν το μόνο θέμα που τους απασχολεί είναι η δίωξη του δημάρχου και να τον δουν να καθαιρείται είναι λάθος τακτική. Ο δήμος και ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και αυτοί ασχολούνται με ένα θέμα ήσσονος σημασία" είπε ο Γ. Γκιουρτζής.
"Συνειδητά κάποιοι συγκεκριμένοι λειτουργούν μέσα στο συμβούλιο με τέτοιο τρόπο θέλοντας να στρέψουν την προσοχή του κόσμου σε άλλα ζητήματα παρά στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και ιδιαίτερα στα κόμματα αυτά που κυβέρνησαν και ανήκουν οι κύριοι αυτοί" έκλεισε τη συνομιλία του με το ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 ο Γ. Γκιουρτζής

1 σχόλιο:

Xronika είπε...

Σχόλια υβριστικά, ρατσιστικά και φασιστικά δεν δημοσιεύονται. Όποιος θέλει να δημοσιευτεί η άποψη του, παρακαλώ να τη στείλει επώνυμα.