Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΚΥΔΡΑΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σκύδρας» καταγγέλλει στους δημότες, την απόφαση της ΔΕΥΑ Σκύδρας, να διακόπτει την υδροδότηση στα νοικοκυριά, που δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς ύδρευσης .

Η απόφαση αυτή, που κατά την Διοίκηση της ΔΕΥΑ στρέφεται, δήθεν, κατά των «τσαμπατζήδων» «ασυνείδητων» και... «αδιάφορων» δημοτών, είναι η συνέπεια συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, που με σειρά νόμων , όπως ο «Καλλικράτης», μετέτρεψαν τους Δήμους σε επιχειρήσεις και τα κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, σε εμπόρευμα, που πουλιέται και αγοράζεται.
Δημότες και δημότισσες της Σκύδρας, κανείς να μην παρασυρθεί από τις αναφορές των διοικούντων, ότι για τα σωρευμένα ελλείμματα της ΔΕΥΑΣ την ευθύνη έχουν οι δημότες, που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Η ευθύνη είναι στους ίδιους και στην πολιτική τους, που αντιμετωπίζει τα κοινωνικά αγαθά, ως εμπορεύματα, που αρνείται στοιχειωδώς να συνταχθεί με τα συμφέροντα των λαϊκών νοικοκυριών και να διεκδικήσει φθηνό και ποιοτικό νερό για όλους, που αντιμετωπίζει την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ ως φυσικό γεγονός, για το οποίο δεν χρειάζεται ούτε καν μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας να εκδοθεί.
Μια πολιτική ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της αντιδραστικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, που από τη μια πλευρά κόβει συντάξεις, μειώνει μισθούς, αυξάνει τη φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και από την άλλη υποχρεώνει τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, να πληρώνουν για να επισκεφθούν γιατρό, να πληρώνουν για να αγοράσουν φάρμακο, να πληρώνουν για να πάει το παιδί τους στο σχολείο, να πληρώνουν επειδή έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, να πληρώνουν, να πληρώνουν, να πληρώνουν…..
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σκύδρας είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η ενίσχυση των επιχειρηματικών χαρακτηριστικών των Δήμων, θα επιφέρει και νέο πλήγμα στο εισόδημα του λαού, καθώς και ότι η ανατροπή αυτών των πολιτικών είναι στο δικό του χέρι και απαιτεί την ενεργοποίηση και αγωνιστική κινητοποίηση του.
Δημότες και Δημότισσες της Σκύδρας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς νερό και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς και τα χαράτσια. Ενισχύστε με την συμμετοχή σας τις λαϊκές επιτροπές που έχουν ήδη δημιουργηθεί ή πρόκειται άμεσα να δημιουργηθούν σε κάθε χωριό του Δήμου μας με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ.
Να αποτρέψουμε στην πράξη, με κάθε τρόπο, τη διακοπή του ρεύματος και της υδροδότησης σε όσους δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς.
Να υπερασπισθούμε κάθε συνάδελφο και γείτονα, με αποφασιστικότητα, κάνοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα ή το νερό. Όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μια γροθιά, όλη η γειτονιά και το χωριό, μαζί.
Να διεκδικήσουμε την άμεση ανάκληση, από την ΔΕΥΑΣ της απαράδεκτης απόφασης για διακοπή της υδροδότησης.
Να αντιπαρατεθούμε συνολικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, που έχουν σαν στόχο να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα και να ανοίξουν νέους δρόμους για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

«Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σκύδρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: