Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Αφήνοντας αιχμές για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις των αντίπαλων παρατάξεων στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βέροιας στις 11 Δεκεμβρίου, ο νυν πρόεδρος και επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητηριακός Δεσμός» Νίκος Ουσουλτζόγλου, παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας τους υποψήφιους που συνθέτουν τον συνδυασμό.
Η λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει... εμπόρους, εξαγωγείς, μεταποιητές, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές και τον τουρισμό, και οι οποίοι, σύμφωνα και με τον επικεφαλής Νίκο Ουσουλτζόγλου, θα υποστηρίξουν το επιχειρείν δίχως μπαξίσια και ρουσφέτια. «Όλοι μας βιώνουμε την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία. Τα λάθη της εκτελεστικής εξουσίας (Κυβέρνηση- Περιφέρεια- Αντιπεριφέρεια- πρώην Νομαρχίες- Δήμοι), η κατασπατάληση των πόρων του ελληνικού λαού, το ρουσφέτι για τη διατήρηση της εξουσίας, οι υπερεξουσίες των δημοσίων «υποτίθεται» λειτουργών, το μπαξίσι και το «δε βαριέσαι βρε αδελφέ» μας κατάντησαν στο σημερινό χάλι μας», σημείωσε με νόημα ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητηριακός Δεσμός», Νίκος Ουσουλτζόγλου.

Εκλογές με επιχειρηματικά κριτήρια

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βέροιας άφησε αιχμές εναντίον όσων, όπως είπε, λειτουργούν ως συνδικαλιστές μέσα στα επιμελητήρια, και οι οποίοι ξεφεύγουν από τους νόμους και αλλοιώνουν την επιμελητηριακή νομοθεσία. «Προσδιορίζεται με σαφήνεια ο ρόλος και η αποστολή των επιμελητηρίων, με ξεκάθαρη διατύπωση ότι τα επιμελητήρια είναι σύμβουλοι της πολιτείας και όχι συνδικαλιστικά σωματεία- σύλλογοι… Προεκλογικά είναι πλέον συνήθεια να διατυπώνονται υποσχέσεις που ξεφεύγουν της νομοθεσίας, πιστεύω λόγω άγνοιας αυτής. Ίσως κάποιοι να είναι επηρεασμένοι από τις πολιτικές κορώνες μέσα στις οποίες κινούνται».

Η ενσωμάτωση της Ημαθίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την εφαρμογή του Καλλικράτη, για την οποία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έχει εκφράσει στο παρελθόν τις ενστάσεις του, επιβραδύνει την πορεία των αναπτυξιακών προτάσεων που έχει προωθήσει η σημερινή Διοίκηση. Όπως επισημάνθηκε, η αγορά της Κουλούρας που είναι ορατή από τους διερχόμενους οδηγούς της Εγνατίας Οδού παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης ενώ μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην υλοποίηση της δράσης Αγρόπολις που στόχο έχει να καταστεί η Ημαθία κέντρο της αγροτικής οικονομίας. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, «επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι τα πράγματα σε αυτό τον τόπο κινούνται με μικροπολιτικές σκοπιμότητες». Δίνοντας εξάλλου το στίγμα της παράταξής του ο κ. Ουσουλτζόγλου δήλωσε: «Όλη η Επιμελητηριακή κοινότητα της Ελλάδας γνωρίζει ότι στην Ημαθία υπάρχει το μοναδικό Επιμελητήριο στη χώρα όπου οι διοικούντες του προέρχονται από όλες τις κομματικές παρατάξεις και επομένως δεν εκλέγονται με κομματικά αλλά με ηθικά κριτήρια. Τα προβλήματα του επιχειρηματία δεν έχουν χρώμα και ούτε πρέπει να κατευθύνονται από μικροπολιτικές επιδιώξεις…»

Δύσκολο το ’12 για τις επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βέροιας παραδέχθηκε πως το 2012 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις μια και η βιωσιμότητά τους θα εξαρτηθεί από τη ρευστότητα των τραπεζών. Ο «Επιμελητηριακός Δεσμός» ως διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας, έχει προτείνει ουσιαστικές παρεμβάσεις, έχει προωθήσει αναπτυξιακές πολιτικές και έχει υποστηρίξει προσπάθειες ανάπτυξης του τοπικού επιχειρείν. Βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες και στόχο έχει την ανόρθωση της οικονομίας της Ημαθίας. «Στο ψηφοδέλτιο του «Επιμελητηριακού Δεσμού» πιστεύουμε πως όλοι μας έχουμε χρέος να συμμετάσχουμε και να επικουρήσουμε τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε ως έθνος στην οικονομική και κοινωνική λαίλαπα των καιρών μας. Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα να ξαναφτιάξουμε τις οικονομικές δομές με τρόπο που να αντέχουν στο μέλλον και να μην δημιουργούν «φούσκες», να ορίσουμε ξανά πως παράγεται και πως διανέμεται ο πλούτος των εθνών, να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες οικονομικών νεωτερισμών…»

Απολογισμός έργου

Στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βέροιας και επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητηριακός Δεσμός» Νίκος Ουσουλτζόγλου, έκανε έναν απολογισμό του έργου που έχει προσφέρει η παράταξη της οποίας ηγείται. Από αυτό ξεχωρίζει η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τις οφειλές των επιχειρήσεων του Νομού Ημαθίας, η ένταξη του νομού στις φθίνουσες περιοχές σε ότι αφορά το νέο αναπτυξιακό νόμο, η είσοδος του φυσικού αερίου, η σύνδεση του επιμελητηρίου με 1054 ΚΕΠ, ο Συνήγορος του Επιχειρηματία και οι επιχειρηματικές διασυνδέσεις με την Τουρκία, τα Σκόπια, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Σερβία.

Την ίδια ώρα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου προωθεί τη δράση Αγρόπολις και διεκδικεί τη χωροθέτηση των επιχειρήσεων (ΒΙΠΕ-ΒΙΠΑ), την ολοκλήρωση των κάθετων οδών της Εγνατίας (Βέροια-Νάουσα-Έδεσσα και Αλεξάνδρεια-Γιαννιτσά) και τη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Κεντροδυτικής Μακεδονία.

«Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο του Επιμελητηριακού Δεσμού»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητηριακός Δεσμός» κάλεσε όλους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο όπου εκπροσωπούνται όλα τα επαγγέλματα, όλες οι τάσεις και που οι αποφάσεις παίρνονται πάντα ομόφωνα, έξω από κομματικές σκοπιμότητες. «Αγωνιζόμαστε για το επιχειρείν πάντα με καθαρή φωνή. Για το συμφέρον και την πρόοδο του επιχειρηματία της Ημαθίας και της Ελλάδας μας. Για την πραγματική οικονομία. Για ανάπτυξη. Για να σταματήσουν τα λουκέτα», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Ουσουλτζόγλου.

Σημειώνεται ότι παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι πρώην πρόεδροι και ιδρυτικά μέλη του Επιμελητηριακού Δεσμού, Θωμάς Σκούτερης και Στράτος Εκατός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: