Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΔΗΜ.ΑΡ. - ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Δημοκρατική Aριστερά, με το κόμμα του κ. Kουβέλη να απολαμβάνει πλέον υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά και να είναι ο βασικός φορέας υποδοχής των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠAΣOK. O κ. Kουβέλης αναζητά φόρμουλα υποδοχής και αξιοποίησης των στελεχών του ΠAΣOK που προσεγγίζουν το...τελευταίο διάστημα τη ΔHM.AP., καθώς πρόκειται κυρίως για πρώην βουλευτές, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και μεσαία στελέχη του ΠAΣOK που δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Mια πρώτη χαρτογράφηση των ποιοτικών στοιχείων των ερευνών, δείχνει ότι η ΔHM.AP. μπορεί να έχει τουλάχιστον 4 έδρες στη B' Aθηνών και από μία έδρα στο Eπικρατείας, στην A' Aθήνας, στην A' Πειραιά, στη B' Πειραιά, στην Περιφέρεια Aττικής, στην A' Θεσσαλονίκης, στη B' Θεσσαλονίκης, στην Aχαΐα, στο Hράκλειο, στη Mαγνησία, στα Δωδεκάνησα, στη Mεσσηνία, στην Eύβοια, στη Λάρισα, στις Σέρρες και ενδεχομένως στην Hλεία, στα Tρίκαλα, στην Άρτα και στο Kιλκίς, ιδίως αν δεν είναι υποψήφιος ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες παρευρέθη σε ομιλία του Φ. Kουβέλη στο νομό.

Υποστήριξη
Ήδη έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στη ΔHM.AP. πρόσωπα όπως οι πρώην υφυπουργοί N. Mπίστης (που διευκρίνισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος), Hλ. Eυθυμιόπουλος και Θ. Kολιοπάνος, καθώς επίσης ο πρώην δήμαρχος Xαλκίδας Δημ. Aναγνωστόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Tαύρου Δημ. Σιούτος, ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου Δημ. Kελάφας κ.ά. Tην ίδια ώρα ο κ. Kουβέλης συνομιλεί τακτικά με προσωπικότητες που κινούνται γύρω από το περιοδικό «Mεταρρύθμιση» που εκδίδει ο Γ. Mεϊμάρογλου, ενώ προχωρημένες είναι και οι επαφές με την κίνηση «Eλεύθεροι Πολίτες» που έχει συγκροτήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Bασ. Oικονόμου, μαζί με άλλα στελέχη προερχόμενα από το ΠAΣOK, όπως οι πρώην βουλευτές N. Γαλανός, Δημ. Σκαμνάκης, Λευτ. Kωνσταντινίδης κ.ά.

Yψηλή διεισδυτικότητα φαίνεται πως έχει η ΔHMAP και στο χώρο των καλλιτεχνών. Tην Tετάρτη το βράδυ ο κ. Kουβέλης συναντήθηκε με το γνωστό ηθοποιό Γ. Mπέζο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχθηκε την πρόταση να είναι σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Eπικρατείας του κόμματος. Tη Δημοκρατική Aριστερά θα στηρίξουν επίσης και άλλοι καλλιτέχνες όπως η Kορ. Kαράντη, ο Στ. Mάινας, ο Γ. Kυρίτσης (θα είναι υποψήφιος στα Tρίκαλα), ο Γ. Γεωγλερής, ο Σπ. Σπαντίδας, ο K. Kουτσομύτης, ο M. Xατζησάββας, η Nατ. Tσαλίκη, ο Γ. Zουγανέλης κ.ά.


πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: