Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Παρέμβαση κάνει για ακόμα μια φορά η ΕΛΜΕ Ημαθίας αναφορικά με τις ελλείψεις των βιβλίων που έχουν αρκετά σχολεία. Με ανακοίνωσή της το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών της Ημαθίας επισημαίνει το αυτονόητο, ότι οι μαθητές χρειάζονται τα βιβλία για να μάθουν. Πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι τελειόφοιτοι που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και ακόμα δεν έχουν βιβλίο μαθηματικών...
Η ανακοίνωση είναι:

Ελλείψεις σε βιβλία

Πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και, δυστυχώς, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ακόμη δεν έχει φτάσει στα σχολεία το σύνολο των βιβλίων.
Είναι χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό πως στο ΕΠΑΛ Βέροιας δεν έχει ακόμη διανεμηθεί το βιβλίο των Μαθηματικών στους μαθητές της Γ' τάξης στο οποίο θα κληθούν να εξεταστούν οι μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Φαίνεται πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αφού κατάφερε να είναι η μοναδική στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, που ξεκίνησε τη σχολική χρονιά χωρίς τη διανομή βιβλίων, έβαλε ως στόχο να είναι και η μοναδική που θα προχωρήσει στην Πανελλαδική εξέταση μαθήματος, στο οποίο δεν θα έχει χορηγηθεί σχολικό εγχειρίδιο.
Ως που μπορεί να φτάσει η κοροϊδία;
Πότε θα μοιραστούν στα σχολεία οι εναπομείναντες τίτλοι βιβλίων;
Δεν περιμένουμε απαντήσεις. Τα βιβλία περιμένουμε.
Ως πότε όμως;

ΕΛΜΕ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: