Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΒΑΡΤΖΗΣ

Τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Αλλαγή» κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής συνοδευόμενος από συνυποψήφιους του, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ευρεία συζήτηση για τα προβλήματα που...απασχολούνε τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και να αναπτυχθούνε οι θέσεις του συνδυασμού, ιδιαίτερα αυτές που εξασφαλίζουνε την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην επιτακτική ανάγκη αποτελμάτωσης του Επιμελητηρίου και της άμεσης αποκέντρωσής του, κάτι που προβλέπεται και προτείνεται από το συνδυασμό, με την ίδρυση των «Περιφερειακών Επιμελητηριακών Σταθμών» στους Δήμους, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας.
«Να μπορούν επιτέλους οι επαγγελματίες των περιοχών Αλεξάνδρειας και Νάουσας να προσέρχονται στα παραρτήματα του Επιμελητηρίου και να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους (πληρωμές, εγγραφή, πιστοποιητικά) χωρίς να απαιτείται η μετάβασή τους στην Βέροια σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής κ. Γιανναβαρτζής, ενώ έκανε αναφορά στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού δικτύου πληροφόρησης, υποστήριξης, εκπαίδευσης και παροχής  υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του και  το ευρύτερο ενδιαφερόμενο επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

Από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε πως πρέπει κα υπάρξει συνεργασία για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αξιοποίηση ευρωπαϊκών, αλλά κυρίως η μέγιστη δραστηριοποίηση για ενέργειες που αναθερμάνουμε την αγορά της περιοχής και θα δώσουν μια αναπτυξιακή προοπτική.
Για τις εκλογές του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε η ανάγκη συμμετοχής όλων ώστε να υπάρξει ενεργοποίηση και αλλαγή πορείας και κατέθεσε την πρόταση του συνδυασμού την επόμενη φορά να διεξαχθούνε και στις τρείς πόλεις, όπως δίνει άλλωστε δικαίωμα ο νόμος. «Επιτέλους η απομόνωση και η ελιτίστικη νοοτροπία πρέπει να μείνουνε εκτός του Επιμελητηρίου. Πρέπει να αγκαλιάσει όλες τις πόλεις, όλες τις περιοχές, όλα τα επαγγέλματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: