Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Επεισόδια σε δύο καφετέριες… λόγω ΙΚΑ...

Επεισοδιακός ήταν ο έλεγχος κλιμακίου του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις εστίασης, πριν από μερικές ημέρες! Μέχρι και η Αστυνομία εκλήθη να παρέμβει σε δύο περιπτώσεις και μάλιστα οι ιδιοκτήτες πιθανότατα θα καθίσουν στο εδώλιο αφού προκάλεσαν «καβγά» τόσο κατά των μελών του κλιμακίου, όσο και...
κατά των αστυνομικών που έφθασαν στα σημεία για να αποτρέψουν τα χειρότερα!

Στην πρώτη περίπτωση οι ελεγκτές του ΙΚΑ έκαναν έφοδο σε καφετέρια της οδού Αγίου Νικολάου, ενώ στην δεύτερη σε καφετέρια επί της οδού Αγίου Ανδρέου. Οι ιδιοκτήτες (σύμφωνα με την καταγγελία) επέδειξαν απαράδεκτη συμπεριφορά και όλα έδειχναν πως... είχαν λερωμένη τη φωλιά τους! Χρησιμοποίησαν δικαιολογίες τύπου «μας ελέγχετε ενώ υπάρχει κρίση» και άλλα τέτοια, όμως οι ελεγκτές... δεν «μάσησαν»! Έτσι φθάσαμε στο σημείο να καλείται η Αστυνομία.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο, στο στόχαστρο των υπηρεσιών μπαίνουν:

* Οι αιτήσεις απογραφής από εργοδότες που ανήκουν σε κατηγορίες με υψηλό δείκτη εισφοροδιαφυγής, όπως εργαστήρια ραφής ενδυμάτων (φασόν), συνεργεία καθαρισμού, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών φύλαξης κ.ά. Θα ελέγχονται η άδεια λειτουργίας, μισθωτήρια εγκαταστάσεων, παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού κ.λπ., ενώ για τη διαπίστωση της απασχόλησης (π.χ. φασόν) θα διενεργείται άμεσα επιτόπιος έλεγχος.

* Εργοδότες που δεν καταβάλουν εισφορές και υπάρχουν ενδείξεις εικονικής ασφάλισης. Πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου θα αναζητούνται στοιχεία μέσω των Δ.Ο.Υ και αποδεικτικά της λειτουργίας και της απασχόλησης προσωπικού.

Αρκετοί έχουν χάσει τον ύπνο τους!
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση, ο ιδιοκτήτης επιχείρησης που δεν καταβάλλει εισφορές και οφείλει ποσό άνω των 150.000 ευρώ θα οδηγείται στο αυτόφωρο (όπως συμβαίνει και στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής). Ήδη οι έλεγχοι στην Πάτρα έχουν εντατικοποιηθεί και αρκετοί έχουν χάσει τον ύπνο τους, φοβούμενοι πως θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: