Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- παρέμβαση: Αυτή η ιδιότυπη ΟΜΕΡΤΑ….

Toυ
Γιάννη ..Καταγγέλογλου

Ο Γιάννης Καμπούρης, από εικοσαετίας και πλέον διευθυντής των Πολιτιστικών Επιχειρήσεων του Δήμου Βέροιας, νυν, της νεοσυσταθείσης ΚΕΠΑ, παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες απλήρωτος, από τον Ιούνιο. Ο λόγος είναι προφανής. Η Δημοτική Επιχείρηση που προέκυψε από συγχώνευση όφειλε σύμφωνα με τον νόμο, να προκηρύξει διαγωνισμό για την «επανα-πρόσλήψή» του που ποτέ δεν διενεργήθηκε.
Κανείς δεν μιλάει γι΄ αυτό, κανείς... δημοσιογράφος δεν ρωτάει τις αρχές προκειμένου να επιβεβαιωθεί και επίσημα η πληροφορία. Σημειωτέον ότι ο μισθός του Γιάννη Καμπούρη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποστεί μεγάλες περικοπές πριν ανασταλεί εντελώς, καθότι είχε προέκυπτε υψηλότερος του προέδρου του Αρείου Πάγου. (Για τις περιπτώσεις αυτές είχε ψηφιστεί ειδικός νόμος)
Συνέπεια αυτής της παράλειψης είναι ότι η Δήμαρχος επισκέφθηκε την Επίτροπο -αυτή της όμως η ενέργεια πήρε μεγάλη δημοσιότητα -γνωστοποιήθηκε μάλιστα εμφατικά, και για πρώτη φορά στα χρονικά, το όνομα του Επιτρόπου, υπαλλήλου του ελεγκτικού Συμβουλίου.
Οι ημερήσιες εφημερίδες ζήτησαν να αυξηθούν οι συνδρομές του Δήμου προς αυτές και το πέτυχαν, η εξέλιξη του θέματος κλιμακώνεται με θετική εισήγηση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με τις εβδομαδιαίες. Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ορίσθηκε να μεταφερθεί στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, του Δημοτικού διαμερίσματος, πρώην Δήμου Δοβρά, όπως συνηθίζεται όταν κατά καιρούς τυχαίνουν ζητήματα τα οποία καλά θα είναι είτε να μην συζητηθούν καθόλου είτε να περάσουν «ακροθιγώς» (όρα Συμβούλιο στα Ριζώματα).

Αυτή η ιδιότυπη ΟΜΕΡΤΑ δεν είναι μόνο «είδηση», είναι και η παθογένεια μιας πρωτόγνωρης κατάστασης για τα πολιτικά δρώμενα της πόλης μας. Ενός «συστήματος» με πολλές παρενέργειες τις οποίες λίαν συντόμως θα δούμε να προάγονται. Μία απ΄ αυτές, είναι η πληροφορία ότι με αδιαφανείς διαδικασίες (συμφωνίες κάτω από το τραπέζι) -ακουσίως κατά το μάλλον ή ήττον-, συζητιέται ήδη, η ανάληψη της «περαίωσης» της γέφυρας Κούσιου από την περιώνυμη εταιρεία ΄Ακτωρ (Ηλέκτωρ). Το ίδιο και για την αστική ανάπλαση.

Μέχρι τώρα εγκαταλείφθηκαν οριστικά και επίσημα πλέον τα έργα Κολυμβητήριο ΕΑΚ και ο δρόμος ΄Ανω Σέλι Κάτω Σέλι, με καταλογισμό (για τον δρόμο) ποσού γύρω στο εκατομμύριο και για το οποίο διενεργείται προανάκριση.

πηγή: www.verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: