Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Στη φάκα κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στον Εβρο

Εξαρθρώθηκε, στην παρέβρια περιοχή των Λαγυνών - Έβρου, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, εγκληματική οργάνωση που προωθούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες.
Συνελήφθησαν, δύο Έλληνες, ηλικίας...57 και 58 ετών, ενώ μέλος της οργάνωσης είναι ένας ακόμη άνδρας τουρκικής καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν στην Τουρκία και συνεργαζόταν με τους παραπάνω ημεδαπούς.

Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και συνέδραμαν οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί, διότι μετέφεραν παράνομα, με ξύλινη βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, είκοσι δύο μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Κονγκό, τέσσερις υπήκοοι Ερυθραίας, δύο υπήκοοι Παλαιστίνης και τρεις υπήκοοι Σενεγάλης, Σεϋχέλλες και Μάλι.

Συνολικά κατασχέθηκαν μία ξύλινη βάρκα, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα και μία κυνηγετική καραμπίνα, ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού, την οποία κατείχε ο 57χρονος δράστης, χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια κατοχής.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, στο σπίτι του 58χρονου, εντόπισαν δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 166,12 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα το πρωί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, συμπεριλαμβάνονται, κατά περίπτωση και άλλα αδικήματα, που αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί Όπλων και του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Τέλος, σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις διακίνησης μη νομίμων μεταναστών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: