Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΥΚΕΩΝ-ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η δημοτική παράταξη «ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ» καταγγέλλει το Δήμαρχο του Δήμου Νεάπολης - Συκεών και την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» για την ταλαιπωρία που...
 υφίστανται παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αλλά και την παράλληλη δημιουργία κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ γονέων και εργαζομένων και τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους με εκτόξευση απειλών και χρήση ΜΑΤ για την «αναγκαστική λειτουργία» του αποκλεισμένου από τους εργαζόμενους παιδικού σταθμού στον Αγ. Χαράλαμπου Συκεών στις 28.12.2011.
O Δήμαρχος και το ΔΣ του ΝΠΔΔ είναι οι μοναδικοί σε όλη την Ελλάδα που αμφισβητούν την ΚΥΑ 16065/22.04.2002) που στο άρθρο 11 προβλέπει ότι οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να κλείνουν από 24/12 έως 5/01 τις διακοπές των Χριστουγέννων και από μεγάλη Πέμπτη μέχρι Κυριακή του Θωμά το Πάσχα.
Παράλληλα ενώ η πλειοψηφία του ΝΠΔΔ αποφάσισε (αριθ.αποφ.28/06.10.20011) την απασχόληση των μονίμων εργαζομένων κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την 83320/13.12.2011 απόφαση της ακύρωσε την παραπάνω απόφαση του ΝΠΔΔ ως μη σύννομη .
Με βάσει τα παραπάνω η διοίκηση του ΝΠΔΔ και ο Δήμαρχος δεν έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν τους παιδικούς σταθμούς.
Μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια του Δημάρχου εξυπηρετεί ο θόρυβος που κάθε χρόνο ξεσηκώνετε την περίοδο των διακοπών και περισσεύει η ταλαιπωρία παιδιών γονέων και εργαζομένων σε αυτό το χρονικό διάστημα που τόσο αναγκαία είναι η ψυχική ηρεμία των μη εχόντων
Τίθεται επίσης σοβαρό θέμα τήρησης της νομιμότητας από μέρους της διοίκησης του ΝΠΔΔ και του Δημάρχου και επί της ουσίας και επί της σημειολογίας που προσλαμβάνεται από την κοινωνία.
Το πρόβλημα των γονέων που εργάζονται κατά την διάρκεια των διακοπών μπορεί να λυθεί με απλό τρόπο δηλ. να καταγραφούν οι γονείς που πραγματικά έχουν ανάγκη τη φύλαξη και να χρησιμοποιηθούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης κατά την περίοδο των γιορτών όπως επανειλημμένα έχει προτείνει και η ΠΟΕ ΟΤΑ.
“Τι κάνουν τα παιδιά της Πρώτης και Δευτέρας δημοτικού, ανοίγει το Υπουργείο παιδείας τα σχολεία ;”
Ενάντια σε αυτήν την ταχτική της ταλαιπωρίας, της παρανομίας και της τρομοκρατίας σύσσωμη αντιτίθεται η αντιπολίτευση του Δήμου αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ .
Ζητάμε εδώ και τώρα από τους αρμόδιους να εφαρμόσουν το νόμο και να πάψει η αυθαιρεσία του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του ΝΠΔΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: