Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πλατιά ενότητα στο δρόμο του ΕΑΜ προτείνει το ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

«Μόνο αν υπάρξει η βάση για μια πλατιά συμπαράταξη έχει θέση το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις εκλογές», ήταν μεταξύ άλλων οι θέσεις της 2ης Πανελλαδικής Συνάντησης του ΜΑΑ.
«Κεντρικός στόχος της προσπάθειας του ΜΑΑ, από τη στιγμή της συγκρότησής του, είναι η επίτευξη μιας μετωπικής συνάντησης πάνω σε ένα ριζοσπαστικό και συγκροτημένο πρόγραμμα», σχολίασαν τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε με πείσμα την προσπάθειά μας για μια πλατιά ενότητα σε ανατρεπτική προγραμματική βάση και με δημοκρατικές διαδικασίες που απαιτούν οι περιστάσεις. Θα την επιδιώξουμε σε όλα τα επίπεδα: στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στις σχολές, στις απεργίες, στα κινήματα».

Ο Αλέκος Αλαβάνος σε μία από τις τοποθετήσεις του εξήγησε ότι «η Αριστερά μπορεί να κάνει και ζημιά. Οχι μόνο δεν έχει ανταποκριθεί στο χρέος των στιγμών, μπορεί να κάνει και ζημιά» και πρόσθεσε ότι «η απουσία μιας συγκροτημένης, συνασπισμένης πρότασης ενωτικής παρουσίας, όχι μόνο δεν βοηθάει το κίνημα να κάνει βήματα μπροστά αλλά το πάει πίσω. Αυτό το είδαμε στο Σύνταγμα. Είδαμε φόβο της Αριστεράς στο μη οργανωμένο».

Στη συζήτηση που έγινε το Σαββατοκύριακο στην ΑΣΟΕΕ, τέθηκε από τους ομιλητές επανειλημμένα ο προβληματισμός για το ευρώ. Ολοι είχαν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν έχει προοπτική στο πλαίσιο του κοινού νομίσματος.

Τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου των δυνάμεων της Αριστεράς, το ΜΑΑ υποστηρίζει ότι «δεν έχουν το νόημα που σήμερα απαιτείται εκλογές δημοσκοπικού τύπου, καταμέτρησης ποσοστών, ανταγωνισμού μέσα στο πλαίσιο δυνάμεων που θα έπρεπε να ήταν μαζί, συντεταγμένες απέναντι στην τρόικα. Οχι γιατί ένα τέτοιο εγχείρημα, σαν το δικό μας, έχει δυσκολίες. Αλλά λόγω της αδυναμίας να νοηματοδοτήσουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας και να εξηγήσουμε στους εργαζόμενους την παρουσία στον κατακερματισμένο ριζοσπαστικό χώρο ενός ακόμα σχήματος με τους δικούς του υποψηφίους βουλευτές και τα δικά του μεγάφωνα, όσο παραγωγικό κι αν είναι αυτό σε επεξεργασίες, πρωτοβουλίες κι ενωτικές προτάσεις. Ο λαός μας χρειάζεται σήμερα ένα μόνο, ένα χωνί του ΕΑΜ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: