Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΟΥΛΑΣ

της Άλμα

Σήμερα το πρωί η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ένα διάγγελμα της, σε αρχηγικό στυλ, επί τη ευκαιρία των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής στις 6 Δεκεμβρίου. Τονίζει την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας ως μόνης λύσης διεξόδου της χώρας από την κρίση! Επίσης, αντιλαμβανόμενη ότι η "απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει σε ισχύ", θεωρεί σημαντική την παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου.....
 Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η σοσιαλίστρια Αννούλα μας προϊδεάζει για το μέλλον μας, λέγοντας ότι "Η εθνική ομοψυχία που επιχειρήθηκε και τελικά εκφράστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν πρέπει να μείνει σαν μια επίφαση προς τα έξω, σαν αντάλλαγμα για μια δόση. Πρέπει να αξιοποιηθεί εσωτερικά, να ενισχυθεί, να απλώσει και να αγκαλιάσει κάθε μας δραστηριότητα. Ο ειδικός σκοπός για τον οποίο συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, δεν μπορεί να εξελιχθεί σε περιορισμένο σκοπό και κυβερνητική υπολειτουργία. Δεν είναι κυβέρνηση της δόσης, και της άλλης δόσης και του PSI. Είναι πολλές και δύσκολες οι άμεσες ενέργειες και αναγκαίες πρωτοβουλίες, που συνεχώς προβάλλουμε, αλλά και πρέπει να αναλάβουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μία ώρα, γιατί αυτή έχει πλέον ανυπολόγιστο κόστος σε εθνικό και ατομικό επίπεδο.".

Μπορώ εγώ τώρα να ρωτήσω ποια ακριβώς θα είναι η σωτηρία μας και ποιοί οι σωτήρες μας, αν το πρόβλημά μας και η λύση του άπτεται μόνο της ψυχολογίας; Τότε, μήπως ένας εθνικός ψυχολόγος για πρωθυπουργός να βοηθούσε περισσότερο, αφού είναι γνωστό ότι ούτε οι τραπεζίτες πρωθυπουργοί μπορούν να αναχαιτίσουν τον καπιταλισμό από την κρίση; Να το τολμήσω και ένα τελευταίο ερώτημα; Με τέτοιες εθνικοπατριωτικές κορώνες πιστεύεις Αννούλα ότι θα γίνεις χαλίφισσα; Και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Αλλά για να μη σε αδικώ Αννούλα και πολύ περισσότερο αδικώ τον εαυτό μου ότι τάχα δεν καταλαβαίνω, θα σου πω ότι μια χαρά γνωρίζεις και ότι η κρίση είναι συστημική και ότι η κρίση είναι του καπιταλισμού και ότι κάνετε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσετε το νεοφιλελεύθερο σύστημά σας διορίζοντας τραπεζίτες πρωθυπουργούς σε δικτατορικές κυβερνήσεις εκτάκτου ανάγκης. Όσο για το κάλεσμα σε εθνική ομοψυχία, να ξέρετε Αννούλα, ότι και χαμπάρι πήραμε τα πατριωτικά παραμύθια σας και θα μας βρείτε ακόμη πιο ενωμένους και δυνατούς απέναντι στα νέα εγκληματικά μέτρα που θα πάρετε.

Και να μην το ξεχάσω, ότι με τέτοιες απολίτικες,γλυκανάλατες αηδίες που λες, δεν έχεις καμιά ελπίδα να γίνεις αρχηγός, I'm so sorry, dear.

Δεν υπάρχουν σχόλια: