Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ antiracismfascism@yahoo.gr

Στη Σερβία ξεδιπλώθηκε το τελευταίο διάστημα ένα μαζικό κίνημα καταλήψεων στα πανεπιστήμια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φοιτητών και των εκπαιδευτικών απέναντι σε σκληρές κυβερνητικές επιθέσεις υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η κυβέρνηση σε...συνεργασία με διοικήσεις πανεπιστημίων αντιμετώπισαν με την καταστολή και τη συκοφάντηση τους αγώνες αυτούς. Στο έδαφος αυτό αναπτύχτηκαν νεοναζιστικές επιθέσεις κατά των αγωνιζόμενων φοιτητών που κορυφώθηκαν την τελευταία βδομάδα.
Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος φοιτητών στην Σερβί α που το τελευταίο διάστημα αγωνίζονται με μαζικές κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια για τα δικαιώματα στην εκπαίδευση. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο από ναζιστική συμμορία σε βάρος του Ματίας Μεντένικα, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στο κίνημα. Μας ανησυχεί η στάση των αρχών που σε συνεργασία με διοικήσεις των πανεπιστήμιων προχωράνε σε κατασταλτικά μέτρα κατά των αγωνιζόμενων φοιτητών ενώ δεν προχωράνε σε απαγόρευση της δολοφονικής δράσης των νοσταλγών του Χίτλερ.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο κίνημα υπεράσπισης του δικαιώματος στην εκπαίδευση που βάλλεται βάναυσα από τις πολιτικές της ιδιωτικοποίησης. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων νεοναζί και την απαγόρευση της δράσης τους μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, ως χώρων όπου οι ιδέες διακινούνται ελεύθερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: