Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η νέα χρόνια, προοιωνίζεται περισσότερο δύσκολη από τις προηγούμενες.
Στις σκληρές δοκιμασίες που υπόκεινται οι δημότες μας δεν ταιριάζουν ούτε ευχολόγια ούτε και λόγια παρηγοριάς ,που όλοι συνηθίζουν αυτές τις ημέρες.
Γιατί μόνο με καθαρό λόγο, μεστό από αλήθεια, μόνο με διάθεση για αγώνες και για μάχες, μπορούμε να...ανατρέψουμε τη αντιλαϊκή λαίλαπα και να ανακτήσουμε ότι προσωρινά μας έκλεψαν.
Πριν 16 μήνες ,κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, αγωνιστικά ,αποκαλύπταμε στους συνδημότες μας την αλήθεια για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. Αναδείξαμε το γεγονός ότι ο Καλλικράτης είναι μέρος της γενικευμένης επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα ότι είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και του κράτους τους για να ξεζουμίσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να κερδίζουν οι λίγοι σε βάρος των πολλών.
Είπαμε στο λαό ότι φέρνει νέες αυξήσεις φορολογίας, ότι φέρνει χιλιάδες απολύσεις δημοτικών υπάλληλων, ότι θα μεταφέρει στις περιφέρειες και τους δήμους τις αρμοδιότητες του κράτους στην εκπαίδευση , την υγεία, τη πρόνοια. Ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών, κατακερματισμό του ενιαίου χαρακτήρα τους και τη διάλυση τους, τη μετακύληση του κόστους λειτουργίας τους στο λαό που έχει ήδη χρυσοπληρώσει για να απολαμβάνει αυτές τις υπηρεσίες.
Μιλήσαμε για το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, κέντρων υγείας. ότι θα μειωθεί τραγικά η δυνατότητα της λαϊκής οικογενείας στη φροντίδα για τα παιδιά της, τις αρρώστιες, αφού η ποσότητα και η ποιότητα των υπηρεσιών θα εξαρτάται από την οικονομική της κατάσταση. Ότι οι μαθητές θα κατηγοριοποιούνται και θα πηγαίνουν σε σχολεία , με βάση την οικονομική τους θέση. Αναδείξαμε το ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος και ιδιωτικοποίηση των υποδομών. Ότι θα επιταχυνθεί ο εκτοπισμός της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, με τη συγκέντρωση της γης, των μικρομάγαζων και των μικρών επιχειρήσεων στη σκιά της επεκτάσεις των μονοπωλιακών ομίλων.
Με τη συμπλήρωση ενός έτους θητείας στο δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, θεωρήσαμε ότι έχουμε υποχρέωση να απευθυνθούμε και να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας εκθέτοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων μας .
Σε σειρά συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλεξάνδρειας , η πλειοψηφία μαζί με όλους τους δήθεν «ανεξαρτήτους» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. βάλανε τις βάσεις για την υλοποίηση της αντιδραστικής αυτής μεταρρύθμισης. Μαζί ψηφίσαν τη δημιουργία νομικού προσώπου και κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης που θα έχουν πλέον στην αρμοδιότητα τους υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πολιτισμού αθλητισμού, κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας του περιβάλλοντος . Επιχειρήσεις που είναι οι δομές του Καλλικράτη, που θα είναι αυτές που θα έχουν από εδώ και πέρα στην αρμοδιότητα τους σχολεία και ιατρεία, κέντρα υγείας και ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Και υλοποιώντας το γράμμα του Καλλικράτη, θα λειτουργούν όχι μόνο με καταβολή αντίτιμου στην υπηρεσία αλλά και με ανταποδοτικότητα. Όχι μόνο θα λειτουργούν σαν αυτόνομες επιχειρήσεις αλλά θα εμπλέκονται και χορηγοί, επιχειρηματίες και ιδιώτες.
Έφερε η δημοτική αρχή ένα τεχνικό πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στις επιταγές του μνημονίου και της Κυβέρνησης, με έλλειψη υποδομών που θα βελτίωναν τη ζωή των εργαζομένων στη περιοχή μας. Και το ψήφισε μαζί με τους συνοδοιπόρους της στη αντιπολίτευση.
Με το προϋπολογισμό του δήμου για το 2012 ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της υλοποίησης της ολομέτωπης επίθεσης στα όποια κοινωνικά αγαθά και παροχές έχουν απομείνει.
Εμφανίζουν σα μονόδρομο τη φοροεισπρακτική πολιτική που θα εφαρμόσει ο δήμος, κρύβοντας ότι 12 δις ευρώ χαρίστηκαν από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., από τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, της Ν.Δ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Λεφτά που προέρχονταν από τη τσέπη του εργαζόμενου και του συνταξιούχου και θα αποδίδονταν από το κράτος μέσω της ΚΕΔΚΕ στους δήμους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας καταψήφισε όχι μόνο τον προϋπολογισμό , αλλά και οτιδήποτε ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε και αποδεδειγμένα θα επιβάρυνε τους δημότες της περιοχής. Θα σταθούμε ενδεικτικά σε ορισμένες τρανταχτές περιπτώσεις.
-Προτάθηκε από τη Λ.Σ.Α. η προμήθεια δυο φορτηγών για τη μεταφορά των απορριμμάτων, αντί πινακίου φακής, από τα κατασχεμένα του λιμένα Πάτρας,(όπως έπραξε και ο δήμος Βέροιας), όμως η διοίκηση σε αγαστή συμφωνία με τη μείζονα αντιπολίτευση προτίμησε τη οδό της ανάθεσης της μεταφοράς τους σε ιδιώτες με παράλογο κόστος για τους δημότες (τουλάχιστον 200% ακριβότερα).
-Προτάθηκε η απεμπλοκή από τη σύμβαση για το εργοστάσιο σκουπιδιών που θα επιβαρύνει τους δημότες αποδεδειγμένα με το τριπλάσιο τουλάχιστον κόστος από οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όμως η διοίκηση παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη θέση 12 και τη ΜΕΑ-ΧΥΤΥ .
-Στο χρόνο που πέρασε δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια για να ολοκληρωθεί η μελέτη της ύδρευσης όλων των οικισμών του Ρουμλουκιού με υγιεινό νερό από τις πηγές Βερμίου, αντίθετα μεθοδεύεται εκτός του ενός εκατομμυρίου ευρώ που στοίχισε η γεώτρηση και ο υδατόπυργος στη Παλαιόχωρα να διατεθούν αλλά 3 εκατομμύρια για φίλτρα νερού μόνο στα χωριά του πρώην δήμου Πλατέως.
-Χωρίς να βελτιώσει την παρεχόμενη ποιότητα νερού η διοίκηση με τη σύμφωνη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης προχώρησαν σε γενναίες αυξήσεις της τιμής του νερού στους οικισμούς του δήμου ,γεγονός που θα επιβαρύνει δυσβάστακτα τη λαϊκή οικογένεια.
-Επί πλέον διαφαίνεται η μεθόδευση της παραχώρησης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες με τη δικαιολογία ότι δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι ,γεγονός που θα διπλασιάσει τα χρήματα που ανταποδοτικά θα πληρώνουν οι δημότες .
Στο χρόνο που πέρασε δεν αποδεχθήκαμε καμία επιβάρυνση των δημοτών μας για έργα που έχει ήδη πληρώσει και για έργα τα οποία δικαιούται.
Δεν αποδεχθήκαμε ούτε και θα αποδεχτούμε να είμαστε το μακρύ χέρι του κράτους στη τοπική κοινωνία, δεν συμφωνούμε στη διπλοφορολόγηση του πολίτη από κράτος και ΤΑ ,ούτε αποδεχόμαστε το φορομπηχτικό και φοροεισπρακτικό χαρακτήρα που επιχειρούν να δώσουν στη τοπική Αυτοδιοίκηση, μετατρέποντάς την σε Τοπική Διοίκηση.
Για τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους Ε.Β.Ε., τους συνταξιούχους, τους νέους της περιοχής μας υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις, οι υποδομές, η τεχνογνωσία για καλυτέρευση του βιοτικού μας επιπέδου, για καλυτέρευση των συνθηκών ζωής μας. Αυτές οι προϋποθέσεις, ο πλούτος που υπάρχει και στο τόπο μας και που είναι προϊόν της δουλειάς μας, μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας μόνο εάν τον διεκδικήσουμε. Μόνο εάν παλέψουμε ενάντια στη πολιτική αυτή που εφαρμόζεται από κεντρικά μέχρι σε κάθε γειτονιά σήμερα με το Καλλικράτη. Αν ορθώσουμε τοίχος εναντίον της μέχρι να την ανατρέψουμε. Για να ανοίξουμε το δρόμο της Λαϊκής Συμμαχίας για την εξουσία των εργαζομένων και των συμμάχων τους.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Χρήστος Αλευράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: