Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δεν χρηματοδοτεί τον φράχτη στον Έβρο η Ευρωπαϊκή Ένωση

Την απόφαση της Κομισιόν να μη χρηματοδοτήσει την προωθούμενη κατασκευή φράχτη στον Έβρο επαναβεβαίωσε η αρμόδια Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου.

Στη γραπτή της απάντηση σημειώνει συγκεκριμένα:...
«Στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το προταθέν ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, η Επιτροπή ενημέρωσε την Ελλάδα ότι δεν θα υποστήριζε την κατασκευή του φράχτη με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».

Παράλληλα, η Επίτροπος εκφράζει την ετοιμότητα της ΕΕ να συγχρηματοδοτήσει άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2011 για το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΣ), η Ελλάδα είχε ζητήσει συγχρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατ. EUR για την κατασκευή φράχτη μήκους 10,5 χλμ. στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου.

πληροφορίες από inpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: