Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τα συσσίτια δεν είναι πολιτική

του Πέτρου Κατσάκου

Εκεί που αποτυγχάνει η πολιτική βρίσκει χώρο η φιλανθρωπία. Αυτοί που οδήγησαν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην ανεργία, αυτοί που λεηλάτησαν το εισόδημα εκατομμυρίων νοικοκυριών, αυτοί που ανάγκασαν ένα σημαντικό ποσοστό ελλήνων να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, έρχονται τώρα να πλειοδοτήσουν σε κηρύγματα φιλανθρωπίας για τα ίδια τους τα θύματα.....

«Το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με θέμα «Δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης». Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας & κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης».

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Μια πολιτεία που αδυνατεί να αντιμετωπίσει τους πολίτες της ως πολίτες αλλά τους αντιμετωπίζει ως επαίτες. Ένα κράτος που αδυνατεί να προστατεύσει την αξιοπρέπεια και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών του έρχεται τώρα να δώσει λίγα ψίχουλα ελεημοσύνης στα θύματα των φόρων, των χαρατσιών και των περικοπών που το ίδιο επέβαλε. Μία κυβέρνηση - φιλόπτωχο ταμείο που με τα «εξαπτέρυγά» της μοιράζει πενταροδεκάρες σε άνεργους, άστεγους, απολυμένους και νεόπτωχους που μέσα σε δύο χρόνια ή ίδια δημιούργησε.

Σε ένα κράτος που έμαθε να ζει με «δανεικά» και με «δόσεις» φυσικό είναι οι πολίτες να αντιμετωπίζονται πλέον σαν ζητιάνοι και το κενό της πολιτικής να έρχεται να καλύψει η.φιλανθρωπία.

Τα συσσίτια δεν είναι πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: