Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Παρέμβαση έκανε χτες η "Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας ενάντια στα χαράτσια" στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας ζητώντας να πάρει θέση ο δήμος και να καταδικάσει αφενός το χαράτσι και αφετέρου να στηρίξει τους πολίτες που είτε αρνούνται είτε αδυνατούν να το πληρώσουν.
Η Πρωτοβουλία άπλωσε πανό στην άκρη της αίθουσας με το σύνθημα "Δεν πληρώνω χαράτσια. Φόρους στους πλούσιους" και ο εκπρόσωπός της...Λευτέρης Κιοσέγλου απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι πρέπει ο δήμος Αλεξάνδρειας να τοποθετηθεί πολιτικά καταδικάζοντας το χαράτσι ως παράνομο και αντισυνταγματικό και να συνδράμει αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία συνεργαζόμενος με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας ώστε να κατατεθεί ομαδική αγωγή κατά της ΔΕΗ.
Επίσης, η Πρωτοβουλία ζήτησε να αποσταλεί εξώδικη διαμαρτυρία στο γραφείο της ΔΕΗ στη Βέροια καταγγέλλοντας το χαράτσι ως παράνομο δεδομένου ότι δεν προβλέπεται στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο κάθε καταναλωτής με τη ΔΕΗ όταν συνδέθηκε με το δίκτυο.
Από την πλευρά της η διοίκηση του δήμου δια του δημάρχου Φ. Δημήτριάδη είπε ότι βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών που βρίσκονται σε συνεχή πίεση από τα αντιλαϊκά μέτρα και τη φορομπηχτική πολιτική της Κυβέρνησης και ότι θα εκδώσει ψήφισμα καταδικαστικό. Επίσης ο δήμαρχος Αλεξάνδρεια είπε ότι θα προχωρήσει σε επαφή με τον δικηγορικό σύλλογο ώστε να υλοποιηθεί το αίτημα της Πρωτοβουλίας.
Από την πλευρά τους όλοι οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας συμφώνησαν με το πολιτικό σκεπτικό της Πρωτοβουλίας και συναινούν με την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος και των άλλων ενεργειών που δεσμεύτηκε να αναλάβει η διοίκηση του δήμου.
Συμπερασματικά να πούμε ότι η παρέμβαση της Πρωτοβουλίας ήταν πετυχημένη δεδομένου ότι στο βαθμό που μπορούσε αντικειμενικά πίεσε τη διοίκηση του δήμου που προ δεκαπέντε ημερών περίπου ουσιαστικά συμπεριφέρθηκε ως Πόντιος Πιλάτος στην πρόταση του Χ. Αλευρά και ανέδειξε την αναγκαιότητα της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών σε κινήματα τοπικού ή υπερτοπικού ενδιαφέροντος με στόχο να καθορίζουν οι ίδιοι την ατζέντα και να λύνουν τα προβλήματα προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Σε επόμενη ανάρτηση το βίντεο με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Πρωτοβουλία Λευτ. Κιοσέογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: