Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔ

Η ολομέτωπη επίθεση στα μισθολογικά, εργασιακά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα δεν έχει τελειωμό. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές των δανειστών, της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεχίζει το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.

Με τις ανάλγητες πολιτικές της συνθλίβει τον κόσμο της εργασίας, δημιουργεί...
οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, βυθίζει στη φτώχια τους εργαζόμενους, εκτινάσσει την ανεργία σε δυσθεώρητα μεγέθη, σαρώνει κάθε μορφή κοινωνικού κράτους και στερεί το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς.Οι μισθοί πείνας του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου στο δημόσιο τομέα, η πλήρης εξαθλίωση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα απόρροια της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων και των χαρατσιών οδηγεί την ελληνική κοινωνία στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Οι βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και της άγριας λιτότητας, έχει φέρει τους μισθούς μας πολύ κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Την ίδια ώρα που το εισόδημά μας εξανεμίζεται η συγκυβέρνηση Παπαδήμου δίνει τη χαριστική βολή στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.Από 1η Δεκέμβρη οι ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλον, προχωρούν σε επισχέσεις των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Η ευθύνη για αυτή την απόφαση βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Ταυτόχρονα επικρατεί ένα φοβερό μπάχαλο με τον ΕΟΠΠΥ κι όλα δείχνουν ότι η διάδοχη κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη της προγενέστερης. Θύματα αυτής της αρνητικής εξέλιξης είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας, που ενώ συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κάθε μήνα τις σχετικές εισφορές καλούμαστε να βάζουμε το χέρι βαθιά στην άδεια τσέπη σε κάθε μας επίσκεψη στο γιατρό. Την ίδια ώρα ακόμα και οι πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αναγκάζονται να πληρώνουν για να έχουν τις βασικές ιατρικές παροχές στα δημόσια νοσοκομεία.

Συνάδελφοι,-ισσες,η δημόσια υγεία και παιδεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με χρηματοοικονομικούς όρους. Αποτελούν για μας αγαθά αδιαπραγμάτευτα. Κανείς και για κανένα λόγο δε νομιμοποιείται να παίζει με την υγεία και τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους.

Αγωνιζόμαστε για: Μισθούς αξιοπρεπούς διαβίωσης.Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

– Όχι στη συρρίκνωση και υποβάθμιση των νοσοκομείων

Απαιτούμε άμεσα οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του ΟΠΑΔ.Να δοθεί λύση τώρα στο πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης.

Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Π.Ε. Νομού Ημαθίας (Α.Ε.Κ. Π.Ε. Νομού Ημαθίας) στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την απόφαση του συλλόγου μας για δίωρη διευκολυντική στάση και συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΠΑΔ Βέροιας την Τρίτη 20 Δεκέμβρη στις 12:30 μ.μ. και σας καλεί να δώσετε βροντερό παρόν.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμός με όλα τα συνδικαλιστικά των Δημόσιων Υπαλλήλων.

Η παντελής αδράνεια του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ενώ θα έπρεπε να είναι αυτό που κινεί τα νήματα και παίρνει πρωτοβουλίες για αγώνα, είναι κυριολεκτικά ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ, αδράνεια που κατά την εκτίμησή μας μόνο τυχαία δεν είναι, δε βοηθά στην κλιμάκωση και στη μαζικότητα των αγώνων.

Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους μας και σε όλη τη δημοσιοϋπαλληλική κοινότητα αυτή την ένοχη αδράνεια.

Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Π.Ε. Νομού Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: