Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η αγανάκτηση δεν αρκεί, ο κόσμος ελπίζει στο σχέδιο της αριστεράς

Με πλούσια συζήτηση και εντυπωσιακή κοσμοσυρροή έγινε προχθές το πρωί η παρουσίαση του βιβλίου του Π. Ινγκράο "Η αγανάκτηση δεν αρκεί", στην αίθουσα 7 του δημοτικού χώρου στον Ταύρο.
Η εξαιρετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου - Ταύρου "Δράση τώρα" (και του δημοτικού συμβούλου Γρηγόρη Σωπάκη) για την εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και οι ομιλητές έδωσαν με... τον λόγο τους και τις κριτικές τους μια έντονη πολιτική - πολιτισμική διάσταση στον όλο προβληματισμό που αναπτύχθηκε και με τις παρεμβάσεις αρκετών εκ των παρευρεθέντων.

Κοινός τόπος, η ελπίδα του κόσμου στους αγώνες και στο σχέδιο της αριστεράς. Με πρόταση μάλιστα των παρευρεθέντων -που απεδέχθη θερμά και ο δήμαρχος Ταύρου - Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου στον σύντομο χαιρετισμό του - το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου θα "πάρει" το όνομα του Μανώλη Γλέζου, που άλλωστε είχε φυλακιστεί "δίπλα" στις φυλακές Συγγρού, όπως μας υπενθύμισε ο ίδιος στη χειμαρρώδη ομιλία του.

"Η πολιτική πρέπει να είναι χρέος στους άλλους και όχι καριέρα" είπε η Νάντια Βαλαβάνη, ενώ σημείωσε πως πρόταγμα παραμένει ο σοσιαλισμός. Ανάμεσα σε άλλα, ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε στα πέντε "α", δηλαδή αγανάκτηση, αμφισβήτηση, αυτογνωσία, αλληλεγγύη, αντίσταση. Έκκληση για ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και πολιτικής απηύθυνε η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ενώ ζήτησε εκλογές για να αποτυπωθεί η λαϊκή βούληση για ανατροπή.

Τη σύνδεση των αγώνων στις πλατείες το 2011 με τους αγώνες των φοιτητών για το άρθρο 16 και τον Δεκέμβρη του 2008 με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου έκανε στην ομιλία του ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Αλέξανδρος Ζαχιώτης. Για το επίκαιρο μήνυμα του βιβλίου και τη συμβολή του Π. Ινγκράο μίλησε ο Πέτρος Κακολύρης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Στούμπος.

Η πολύωρη συζήτηση συνεχίστηκε με "πηγαδάκια" συνοδευμένα από αρκετά τσιπουράκια, ώστε αυτό το "εκκλησίασμα" της Κυριακής να είναι "ολόπλευρο"...

Λ.Λ.

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: