Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Συνεχίζεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, στην ερώτηση του βουλευτή του νομού Πέλλας Βασίλη Γιουματζίδη. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 1248/31-10-2011 ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και...Κοινωνικής Ασφάλισης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , ζητούσε την άμεση εξεύρεση λύσης, για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του συγκεκριμένου προγράμματος, το μέλλον του οποίου παρέμενε μετέωρο, καθώς η χρηματοδότησή του έληγε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης:
«Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλης Γιουματζίδης, σχετικά με την υλοποίηση των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την 31-12-2011, σας γνωρίζουμε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 2 του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α’ 226), προβλέπεται η δυνατότητα της μεταφοράς από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, ποσών μέχρι του ύψους των τριάντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι». Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα καθορίζεται κάθε φορά το ύψος του ποσού χρηματοδότησης, οι αποδέκτες και κάθε άλλο θέμα σχετικά με τη διαδικασία μεταφοράς του ποσού.
Πέραν τούτου, το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία, αναζητά και επιπλέον πόρους από τον προϋπολογισμό του για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων τα επόμενα έτη»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: