Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ- ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΧΟΥΝΤΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε τι έλεγε ο Γ. Χαραλαμπόπουλος, υπουργός εξωτερικών και άμυνας του ΠΑΣΟΚ του Ανδρ. Παπανδρέου για τον νυν Υπουργό του ΛΑΟΣ της Συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΛΑΟΣ. Διαβάστε τα κατορθώματα του Γεωργίου επί χούντας όπου μπήκε, υποστηρίζει, με τρόπο στο Διπλωματικό Σώμα και ήταν πρωτοπαλίκαρό της.
Το δημοσίευμα το βρήκα ΕΔΩ

Θεμα: Γ. Γεωργίου: νέος Αναπληρωτής Υπουργός ΄Αμυνας!!!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Αυτός ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ στο Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας.
Μετά από μια δικτατορία, μετά την απώλεια της Κύπρου, μετά από αγώνες και αγώνες, δείτε ποιούς βρήκαν για...
να σώσουν την Ελλάδα.

΄Ενας από αυτούς που υπουργοποιήθηκε είναι και ένας πρώην ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος τον χαρακτηρίζει ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ στη ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ. Σας στέλνω ένα μέρος από τα πρακτικά της Βουλής, εκεί ο κ. Χαραλαμπόπουλος αναφέρει τη δράση του χουντικού Γεωργίου. Επίσης σας στέλνω κείμενο για τη θυσία ενός αγνού παιδιού, μέλος της ΕΔΗΝ (όπως τότε ονομαζόταν η νεολαία της Ενώσεως Κέντρου), που αυτοπυρπολήθηκε στην Ιταλία, διαμαρτυρόμενος για τη προδοτική συμπεριφορά της χούντας και του κάθε χουντικού Γεωργίου……. Σας στέλνω επίσης και τις δραστηριότητες ενός Ελληνο-Αμερικανού…του ΑΒΡΑΚΟΤΟΥ. Ενός αρχιπράχτορα των Αμερικανών και της CIA. Ευτυχώς που ο Αβρακότος έχει πεθάνει διαφορετικά, ίσως, να τον είχαμε και αυτόν στην νέα κυβέρνηση για να σώσει την Ελλάδα!!!

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ε’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Α’

ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνεδριάσεων της Βουλής των Ελλήνων
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΙΣ ΡΕ’
Παρασκευή 13 Ιουνίου 1975

Σελίς 3238
………..ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο κ. Χαραλαμπόπουλος έχει τον λόγον επί της υπ’αρθμόν 4 επερωτήσεως της Ημερησίας διατάξεως.
Ι.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ……..
Σελίς 32 42
Ι.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (...) Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το θέμα του Γεωργίου. Αυτός είναι τώρα πρόξενος στη Νεάπολη της Ιταλίας. Ο κύριος αυτός προέρχεται από την Σχολή Ικάρων από την οποίαν έφυγε, δεν γνωρίζω δια ποίους λόγους.

Αυτός λοιπόν εστάλη στα Σκανδιναβικά Κράτη, ωργίασε εκεί σαν τραμπούκος της χούντας, και επειδή έπρεπε να γίνη διπλωματικός υπάλληλος, η δικτατορία εφεύρε έναν ωραίο τρόπο, θα τον ακούσετε, για να διεισδύση εκ των κάτω μέσα στο διπλωματικό σώμα. Τι έκανε; Δεν καθιέρωσε μόνο τις μεθοδευμένες εκείνες εξετάσεις που γνωρίζουμε, διότι δεν θα μπορούσε απόλυτα να ελέγχη τα αποτελέσματα, αλλά αφού επέλεγε τους ανθρώπους της, τους προώριζε για τον διπλωματικό κλάδο. Τους διώριζε κάπου είτε στο Δημόσιο είτε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και με ένα διάταγμα επέτρεπε την δια «εξετάσεων»-διότι γνωστές είναι οι εξετάσεις που ελάμβαναν χώραν κατά την διάρκεια της δικτατορίας-μεταπήδηση στο διπλωματικό σώμα. ΄Εγινε αυτό για τον Γεωργίου, έδωσε εξετάσεις, αλλά την πρώτη φορά απέτυχε. Κάτι δεν πήγε καλά στα γρανάζια, δεν ήταν καλά λαδωμένα τα γρανάζια και εκεί σταμάτησε και δεν πέρασε. Μετά από οκτώ μήνες ξαναγίνονται εξετάσεις και έρχεται πρώτος!!!... και γίνεται μέγας και τρανός. Διότι από την ώρα που επέτυχε στον διαγωνισμό, μπαίνει στο Υπουργείο των Εξωτερικών, γίνεται κλειδί στους μηχανισμούς του προσωπικού, και τόσο πολύ ωργίασε, όπου σε κάποια στιγμή, υποχρεώθηκαν να τον στείλλουν μακρυά και τον στείλανε στην Νεάπολη. Νομίζω ότι έχει κάποια συγγένεια, όχι με τον Παπαδόπουλο, αλλά με τον αδελφόν του, μάλλον του βάφτισε το παιδί. Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι ότι αυτή τη στιγμή ο κύριος αυτός, βρίσκεται στη Νεάπολη,...

(Δυστυχώς εδώ τελειώνουν τα αντίγραφα που έχω από τα πρακτικά της Βουλής. Η ορθογραφία και η σύνταξη είναι του πρακτικογράφου).

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν και έχουν αγωνιστές της τότε εποχής και επιβεβαιώνεται και από την ομιλία του κ. Χαραλαμπόπουλου στη Βουλή, ο δικτάκτορας Παπαδόπουλος διόρισε τον Γεωργίου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα γεγονότα βεβαιώνουν ότι ο Γεωργίου εκτελούσε εντολές της στρατιωτικής κυβέρνησης. Μια από αυτές ήταν η απαγωγή ενός αγωνιστή ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Νορβηγία. Ο Γεωργίου οδήγησε τον ΄Ελληνα αγωνιστή στην Ελληνική Πρεσβεία στην Στοκχόλμη, όπου είχε και ένα φραστικό επεισόδιο με τον τότε Επιτετραμένο κ. ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗ, για το ποιός κάνει κουμάντο. (Ο Φρατζεσκάκης έλεγε ότι κουμάντο κάνει το Υπ.Εξωτερικών ενώ ο Γεωργίου έλεγε ότι κουμάντο κάνει ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (δηλαδή η χούντα).

(Τα παραπάνω είναι διηγήσεις του κλητήρα της πρεσβείας, ο οποίος άνοιξε και την πόρτα της πρεσβείας στη Στοκχόλμη για να εισέλθει ο πράκτορας της χούντας Γεωργίου με τον αγωνιστή που είχε απαγάγει τον ΜΑΡΓΕΤΑΚΗ). Για τον ΓΕΩΡΓΙΟΥ έχει γράψει ο καθηγητής Βασίλης Φίλιας στο βιβλίο του «ΤΑ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΑ». Στη σελίδα 176 διαβάζουμε ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Γ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ –ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ όπου περιγράφονται οι δραστηριότητες του.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές σκοτεινές υποθέσεις, δολοφονίες, απαγωγές, ληστείες που έγιναν στο εξωτερικό και που είχαν θύματά τους αγνούς αγωνιστές, αντιστασιακούς. Υποθέσεις που έμειναν στη σκιά, γιατί οι δημοκράτες-αντιστασιακοί «ρίχτηκαν» με τα μούτρα στην πολιτική, στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν τα «βουλευτικά» έδρανα.

Στην Δανία δολοφονήθηκε ο Διπλωμάτης Γεώργιος Μαυρογένης που υπηρετούσε στην Ελληνική Πρεσβεία της Κοπεγχάγης ως Ακόλουθος Τύπου. Ο Μαυρογένης παραιτήθηκε ΑΜΕΣΩΣ μόλις έγινε το πραξικόπημα και πέρασε στην Αντίσταση για να βρεθεί δολοφονημένος σε ένα πάρκο 45 χιλιόμετρα έξω από την Κοπεγχάγη. Σύμφωνα με την Δανέζικη αστυνομία, ο διπλωμάτης Γιώργος Μαυρογένης αυτοκτόνησε!!!

Επίσης, εκτός από την δολοφονία του διπλωμάτη Γεώργου Μαυρογένη στη Δανία, δεν έχουν διερευνηθεί π.χ. η σύλληψη του Δανού βουλευτή Μοενς Κάμρε, η σύλληψη και η φυλάκιση των Νίκου Καρακίτσου και Ανδρέα Χριστοδουλίδη στη Γερμανία, η απαγωγή του αγωνιστή Μαργετάκη, οι διορισμοί των βασανιστών του Αλέκου Παναγούλη σε δημόσιες θέσεις στο εξωτερικό, η πυρπόλυση των γραφείων του ΠΑΚ στη Στοκχόλμη, η διείσδυση πραχτόρων της χούντας στις γραμμές των ελλήνων αγωνιστών (ο γνωστός «ΓΙΑΝΝΗΣ» που ανέλαβε για ένα διάστημα το ΠΑΚ, ως αρχηγός του στρατιωτικού του σκέλους, ήταν ταγματάρχης της ΚΥΠ και έφτασε στο βαθμό του στρατηγού, χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να τον ενοχλήσει), η σύλληψη του Σήφη Βαλυράκη στην Ελλάδα (έγινε από συγκεκριμένο άτομο υπάλληλο της τότε ΚΥΠ, ο οποίος αργότερα διορίστηκε σε σημαντική θέση).

Έτσι φτάσαμε σήμερα ο Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ (όπως τον αποκαλεί ο Γιάννης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ο πρώην ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών) να αλωνίζει σε μια δημοκρατική Ελλάδα και να διορίζεται ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ)!!!

Πέθανε για την Ελευθερία!!!

Όρθιος με τα χέρια ανοιχτά, έβαλε φωτιά στα βρεγμένα από βενζίνη ρούχα του και καθώς οι φλόγες τον τύλιγαν, κραύγασε, «ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»!!

Πρόκειται για τον ΄Ελληνα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΕΩΡΓΑΚΗ, 22 ετών από την Κέρκυρα, τριτοετή φοιτητή της Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας.

Ο Γεωργάκης αυτοπυρπολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις 19 Σεπτεμβρίου 1970, στην πλατεία Ματεότι της Γένοβας. Ο Κερκυραίος φοιτητής θυσίασε τη ζωή του, διαμαρτυρόμενος κατά της χούντας, ένα παιδί που θυσίασε τη ζωή του ενάντια στους άξονες που θέλουν την Ελλάδα κάτω από τους συνταγματάρχες, θυσίασε τη ζωή του αηδιασμένος από τη δράση που είχαν αναπτύξει οι έλληνες πράχτορες της χούντας στην Ιταλία, ιδιαίτερα στα Ιταλικά Πανεπιστήμια. Θυσίασε τη ζωή του απαγοητευμένος από την ανικανότητα της Αντίστασης, να βοηθήσει την απελευθέρωση της Ελλάδας. Την ίδια περίοδο και ο Τσεχοσλαβάκος φοιτητής Γιαν Πάλαχ, πυρπολήθηκε κι αυτός για να δείξει την αντίθεσή του προς τους Σοβιετικούς που είχαν μπει στην η πατρίδα του .

Δυστυχώς το μήνυμα της θυσίας αυτών των παιδιών δεν έφτασε ΠΟΤΕ στην πατρίδα τους. Κι αυτό γιατί δεν συμφέρει στα καθεστώτα να γίνει γνωστό ότι νέα παιδιά βάζουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πάνω κι από τη ζωή τους, πάνω κι από τον φόβο του θανάτου. Την ανωνυμία τους επίσης, ενίσχυσε το γεγονός ότι και τα δύο αυτά γενναία παιδιά, δεν είχαν κομματική ταυτότητα, δεν είχαν αφεντικά. Ε, αυτό ήταν αρκετό για να μείνουν στην αφάνεια, είναι κάτι που δεν συμφέρει τους κομματικούς μηχανισμούς, δεν συμφέρει τους πολιτικούς δεν συμφέρει τα καθεστώτα…

Μεθοδευμένα εφαρμόζεται η πολιτική της άκρας σιωπής. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι καλές για το λαό μας, λένε οι πολιτικοί και οι μεγαλοπαράγοντες που κυβερνάνε χρόνια ολόκληρα τον τόπο. Όλα αυτά βρίσκονται μέσα στα πλαίσια της απαξίωσης της πολιτικής ζωής και μεγάλη ευθύνη έχουν και πολλοί «δημοσιογράφοι», οι οποίοι εκμεταλλεύνται τη δύναμη των Μέσων Ενημέρωσης και συμβάλλουν και αυτοί στην κατάντια αυτή του τόπου μας. Επιβάλλουν την υποκουλτούρα, αποπροσανατολλίζουν το λαό μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους ξένους και γίνονται λακέδες του κεφαλαίου….

Ευτυχώς και σήμερα υπάρχουν πατριώτες, αξιόλογοι απλοί άνθρωποι του λαού, που πιστεύουν στις ΑΞΙΕΣ, που έχουν ΟΡΑΜΑΤΑ και που ακόμα ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ όπως ΤΟΤΕ!!!

Για μας τους ΄Έλληνες η θυσία του Γεωργάκη παίρνει και μια άλλη διάσταση αν αναλογιστούμε πόσοι άσχετοι, ακόμα και πράχτορες και βασανιστές της χούντας, άλλαξαν μέσα σε μια νύχτα και η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην πατρίδα μας τους δέχτηκε, τους τίμησε τους έκανε βουλευτές, υπουργούς, τους μοίρασε αξιώματα, με δική τους και μόνο με δική τους δήλωση, θεωρήθηκαν «αντιστασιακοί». Παράδειγμα ο Γεωργίου ο γνωστός πράχτορας της χούντας , ο οποίος έδρασε στις χώρες της Σκανδιναβίας, έγινε διπλωμάτης, πρέσβης και μετά Ευρωβουλευτής και παράγοντας στην πολιτική ζωή του τόπου….Θα μπορούσα να αναφέρω εκατοντάδες ονόματα αλητών, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, πρώην συνεργατών της χούντας που έχουν «τιμηθεί» από την πολιτεία…….και γυρίζουν δεξιά κι αριστερά χωρίς καμιά τιμωρία.

Ο ΓΚΑΣΤ ΑΒΡΑΚΟΤΟΣ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

Ο Γκαστ Αβρακότος ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Γιός Ελλήνων μεταναστών από τη Λήμνο, ο Αβρακότος δούλεψε για 30 χρόνια στη CIA. «Μάγκας» σύμφωνα με όλες τις περιγραφές, αψύς με τους προισταμένους του, ασύστολος βωμολόχος, είχε γίνει διάσημος ανάμεσα στους συναδέλφους του πράκτορες για τη μανία του να «παίρνει τα πράγματα στα χέρια του», χωρίς να έχει πάντα σχετικές οδηγίες. Το 1962 προσελήφθη στη CIA και την επόμενη χρονιά εστάλη στην Αθήνα. Ο Αβρακότος ανέλαβε ρόλο συνδέσμου της CIA με την ΚΥΠ και γνώρισε τον συνταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο, αλλά και άλλους στρατιωτικούς που έπαιξαν ρόλο στη δικτατορία που ακολούθησε. Αργότερα συνδέθηκε με τον Ιωαννίδη και μαζί του κουβέντιασε για την ανατροπή του Μακαρίου, λέγεται ότι έδινε μηνύματα κατ’ευθείαν στον Ιωαννίδη για να τον παρασύρει στην ανατροπή του Μακαρίου, με βάση κάποιο σατανικό σχέδιο του τότε Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Χένρι Κίσσιγκερ. Οι στενοί συνεργάτες του Ιωαννίδη (Παλλαίνης, Πηλιχός) υποψιάζονταν τον Αβρακότο και κάποιοι είχαν ακούσει τον Ιωαννίδη να λέει μετά την τουρκική εισβολή, ότι από τον Αβρακότο είχε πάρει διαβεβαιώσεις, ότι οι Τούρκοι θα έμεναν αμέτοχοι…..

Η ζωή και τα έργα του διάσημου Ελληνο-Αμερικανού πράχτορα Γκαστ ΑΒΡΑΚΟΤΟΣ έγιναν ταινία με τίτλο «Παιχνίδια Εξουσίας» και με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν.

Με τα παραπάνω κείμενα επιτρέψτε μου φίλοι να θυμηθώ και εγώ τα δύσκολα εκείνα χρόνια, που πρώτα η αφροσύνη των τότε πολιτικών, η προδοσία των ολίγων στρατιωτικών, μαζί με την δολιότητα των «μεγάλων συμμάχων μας, αφάνισε, σε μικρό χρονικό διάστημα την επιθυμία του λαού μας να ζήσει ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΑ με όλους τους ανθρώπους της γης.
Τελειώνω με τους στοίχους του Κύπριου ποιητή Παντελή Μηχανικού.

Εγώ πιστεύω στον ποιητή της φωτιάς.
Εγώ πιστεύω στον ποιητή που φωνάζει.
Στον ποιητή που κατεβαίνει στο καλντερίμι.
Στον ποιητή που μιλάει στα πλήθη.

΄Ορθιοι φίλοι, περήφανοι, ακλόνητοι στις θέσεις μας θα πολεμήσουμε το σάπιο κάστρο της φαυλότητας, της κοκοήθειας. Με θαυμαστή αντοχή και αξιοπρέπεια και δίχως την παραμικρή υποχώρηση θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Και ας είναι τα λόγια μας αυτά ταπεινό λουλούδι τιμής και ευγνωμοσύνης για όλους όσους έφυγαν από κοντά μας. Αλέξανδρος Παναγούλης, Γιώργιος Παναγούλης, Κώστας Γεωργάκης, Γεώργιος Ιορδανίδης, Γεώργιος Καρούσος, Διονύσιος Καράγιωργας, Σπυρίδων Μουστακλής, Αντώνης Μυστακίδης, Γεώργιος Μαυρογένης, Βίκτωρας Παπαζήσης, Αναστάσιος Μήνηςκ.ά.

Τάκης Δημητριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: